Sebastiaan Labrie: minnaar, held, schurk of monnik?

Hij gogodanste in een speedo, experimenteerde met heroïne, is niet vies van een trio én doet bovenal al vijftien jaar ‘zijn ding’ op tv. Aan Viva’s reporter Zarayda vertelt Sebastiaan onder andere over zijn liefdesleven.

Lustobject
Ooit danste Sebastiaan als gogodanser halfnaakt in een club. Die schaamteloosheid had hij niet zomaar: “Ik kon het alleen opbrengen als ik drugs gebruikte. Vijftien jaar geleden beleefde ik mijn wilde periode in het nachtleven van New York. Ik sliep overdag en leefde ’s nachts. Bij dat vampierenbestaan hoorden veel drugs. Halfnaakt op een blok staan, was ongemakkelijk, en ik was ook helemaal geen goede danser. Maar met drugs op was alles mooi en fijn. Dan voelde ik me de koning van mijn eigen wereld.”

Koningin
De koningin die daarbij hoorde, werd al na drie maanden zijn vrouw. “In New York ontmoette ik een spectaculaire vrouw op wie ik kneiterverliefd werd. Ik dacht dat ze de liefde van mijn leven was. Na dertig dagen vroeg ik haar ten huwelijk. Iedereen verklaarde me voor gek, maar twee maanden later trouwden we. Op onze trouwdag droeg ik een spijkerbroek en een T-shirt van de Hema.”

Beste prestatie
Uiteindelijk was de vrouw met wie Sebastiaan voor het eerst in het huwelijksbootje stapte niet de vrouw van zijn leven. “Mijn inmiddels ex-vrouw had een eetstoornis”, vertelt de presentator. “Dat had een enorme impact op ons huwelijk. Ik onderschatte hoe ernstig het was en wist niet hoe ik ermee moest omgaan. Ik dacht: als ik haar genoeg liefde geef, komen we er doorheen. Uiteindelijk ging het huwelijk toch stuk en was ik het vertrouwen in de liefde kwijt.”

Inmiddels is Sebastiaan alweer elf jaar samen met zijn vriendin Kim. “Zij is de beste prestatie van mijn leven. Ze heeft veel meegemaakt, maar heeft ongelooflijk veel levenslust. Onze relatie geeft waarde aan alles wat ik doe. Hoe ik haar ten huwelijk vraag, heb ik al helemaal uitgedacht.”

Lees het volledige interview in Viva 46 die vanaf woensdag 7 november in de winkels ligt.