Sexondernemer Zimra Geurts: ‘Hoe meer je bereikt, hoe meer je wilt’

zimra geurts

Ze is 25, regisseerde een pornafilm en presenteert en bedenkt formats voor meerdere programma’s. Daarnaast is ze fotomodel én het gezicht van de nieuwe erotiekzender Secret Circle. Zimra Geurts werkt zich een slag in de rondte. Hoe houdt ze alle ballen in de lucht?

Tekst Katy Boer

Heeft dat ondernemende er altijd in gezeten?

“Mijn instelling is: waarom niet? Ik wil alles proberen. Als die carrière dan alsnog mislukt, heb je in elk geval een poging gedaan. Ik kreeg weleens reacties in de trant van: ‘Denk je echt dat je dat kan?’ Die instelling heb ik nooit begrepen. Ik heb altijd zakelijk gedacht. En ik wilde acteren en presenteren. Toen kwam op mijn negentiende de Playboy-shoot op mijn pad. Dat was vooral door mijn borsten – daar kun je niet echt omheen natuurlijk, haha. Mede daardoor is het merk ‘Zimra’ toch wel iets sexy’s geworden, wat niet per se mijn bedoeling was. Maar ik probeer er een positieve draai aan te geven.”

Wat houdt jouw werk bij Secret Circle in?

“Ik werd benaderd om mee te denken over de zender en dat heb ik gedaan. Tijdens alle bijeenkomsten kwamen we tot de conclusie dat wij het jammer vinden dat erotiek vaak een ‘foute’ lading heeft. Het wordt gezien als negatief en roept een gevoel van schaamte op. Raar, want we leven in 2016 en praten gemakkelijk over sex. Deze zender sluit daarop aan en maakt sex toegankelijk en bespreekbaar. We hebben tv-programma’s bedacht die we misten en die nét even iets verder gaan. Zo gaan deelnemers bij het programma ‘Room 666’ niet op zoek naar de liefde van hun leven, maar naar een leuke date. Naar een contact dat bijvoorbeeld twee tot drie maanden duurt. Ook komt er een realityshow – denk: ‘Temptation Island’ meets ‘Jersey Shore’ – met zeven knappe vrijgezellen en maar drie slaapkamers. De slaapkamerindeling is elke avond anders, bijvoorbeeld door opdrachten die je kunt winnen. Daarnaast worden er soft-erotische films uitgezonden. Die komen eerder in de buurt van porna dan van porno; het moet wel smaakvol en classy blijven. Ik denk mee over de zender en presenteer meerdere programma’s. Dat is het allerleukste aan mijn werk: ik ben bezig met presenteren en shoots, maar mag ook creatief meewerken aan het bedenken van tv-formats. En als ik op de set ben om te presenteren, let ik er ook op dat alles gebeurt zoals we dat van tevoren hadden bedacht en dat het gedraaid wordt zoals afgesproken.”

Mensen die sex hebben voor je neus, dat is even wennen

Hoe was het om een pornafilm te regisseren?

“Superinteressant! Ik ben er tijdens de opnames wel achter gekomen dat ik preutser ben dan dat ik dacht. Ik ben heel open, heb naaktshoots gedaan. Maar mensen die voor je neus sex hebben, dat is wel heel open en bloot. Hoewel, na tien minuten ben je daar ook weer aan gewend. Dan ben je vooral bezig vanuit welke hoek je iets gefilmd wil hebben. Ik merkte al snel dat het regisseren naar meer smaakte. Porna vind ik belangrijk, vooral in de tijd waarin we leven. Maar het was iets eenmaligs. Dat is dan toch die preutsheid. ”

Hoe combineer je werk en privé?

“Zo’n twee maanden voor de lancering van Secret Circle heb ik mijn telefoon uitgezet en ben gaan slapen. We hadden keihard gewerkt en ik dacht: ik zie wel even wanneer ik wakker word. De tijd gaat soms zo snel dat ik niet altijd merk hoe lang ik familie en vrienden niet zie. Gelukkig vinden mijn naasten het alleen maar leuk dat ik iets aan het opbouwen ben. Soms ben ik echt gesloopt, maar ik heb zo veel plezier in mijn werk. Ik doe zo veel nieuwe dingen en ontmoet zo veel nieuwe mensen. Hoe meer je bereikt, hoe meer je wilt. Als ik het echt heel druk heb, vind ik het soms fijn om te sporten: even tegen een boksbal aan knallen. Maar over het algemeen ben ik niet zo’n grote sporter, ik ga liever chillen in de sauna.”

Ik moet erom lachen dat ik als sexsymbool wordt gezien

Wat verwachten mensen niet van jou?

“Als tiener was ik heel onzeker, en kan dat nog weleens zijn. Als ik mezelf op uiterlijk moet beoordelen, is er genoeg wat ik niet mooi vind. Dan moet ik er stiekem om lachen dat ik als sexsymbool wordt gezien. Ik vind dat niet lastig of negatief, ik ben het er alleen niet altijd mee eens. Vooral niet als ik in mijn joggingbroek met een knot op mijn hoofd thuis zit.
Jarenlang ging ik van klus naar klus, had soms maanden geen werk. Doordat ik redelijk bekend was, hadden mensen het idee dat ik rijk en succesvol was. Maar dat was helemaal niet zo. Het ging mij ook nooit om het geld, ik wilde iets bereiken. En ook al verdiende ik wel goed, het lukte me nooit om iets megaduurs te kopen. Goed is goed genoeg, ik laat liever wat voor mijn kinderen achter. Over vijf jaar ben ik misschien wel getrouwd en heb een kindje. Verder hoop ik dat Secret Circle dan booming is. Wie weet, hebben we dan onze eigen Secret Circle Mansion, net als de Playboy Mansion.”

Welke vrouwen inspireren je?

“Er zijn veel vrouwen in dit wereldje die andere mensen gebruiken om hogerop te komen. Die gaan relaties aan met in hun achterhoofd dat dat weleens handig kan zijn. Ik kijk op naar vrouwen die op eigen kracht dingen hebben gedaan. Beyoncé heeft met haar girlpower zo veel bereikt. Ook Angelina Jolie vind ik een voorbeeld. Maar ergens is wat de Kardashians doen ook heel knap, zij pakken pr-dingen heel slim aan, hebben van niks heel veel gemaakt. Beyoncé en Angelina blijven privé juist liever uit het nieuws. Dat vind ik toch meer bewonderenswaardig. ”

Heb je een carrièretip?

“Geloof in jezelf. Laat andere mensen je niet onzeker maken. Er was bij mij letterlijk niemand die in me geloofde, dat heeft mijn familie later ook wel toegegeven. Ik neem het ze ook niet kwalijk, misschien heeft het er wel voor gezorgd dat ik nog harder ben gegaan. Op een gegeven moment zei een vriendin tegen me dat ze in me geloofde en dat ze wist dat ik het kon. Ik schrok daarvan, omdat nog nooit iemand dat tegen me had gezegd. Ontmoedig anderen dus niet, maar steun hem of haar, ook al begrijp je misschien niet helemaal waar ze heen willen Ik heb meer respect voor iemand bij wie het is mislukt, dan voor iemand die het nooit ptobeert.”

En de winnaar is…

De genomineerden zijn bekend en de awards staan klaar. Maar wie is er serieus on the move en mag op 17 november zo’n VIVA400-award in ontvangst nemen? Breng je stem uit op VIVA400.nl en bepaal wie er wint!

Maandag werden op Rotterdam CS de 400 genomineerden bekendgemaakt.