Smullen van de awardshows

geen

Februari is de maand van de awarduitreikingen, met als toetje de grote Oscar-show. Wat valt er een hoop te genieten!

Zo werden dit weekend de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen uitgereikt: de Grammy Awards. Half showbizzland kwam opdraven, de andere helft zat bij de BAFTA’s: de Britse variant van de Oscars. Dit soort grote evenementen zijn voor showbizzliefhebbers als ik altijd weer ongelofelijk smullen geblazen.

Bloemetjesgordijn
Van mode heb ik geen verstand, maar een mening over de jurken heb ik natuurlijk wel. Zo begreep ik van menig fashionista dat het bloemetjesgordijn met lampenkap dat Adele droeg dus echt wel heel hip en fantastisch was. Nou, voor mij leek het alsof ze na afloop van de show linea recta zou aansluiten in de polonaise naar ons Brabantse carnavalland. Daarnaast was de split in J.Lo’s jurk zo hoog dat ie het stempel ‘classy sexy’ ver voorbij was en popten de tietjes van Miley Cyrus steeds bijna uit haar slecht aansluitende jurk. Maar goed, dat is eigenlijk geen nieuws, want wat is een groot evenement als dat zonder nipple gate?

Perfect accessoire
Rihanna zag er wel stunning uit in rood, maar dat kan ook komen door de enorme grijns op haar gezicht als perfect accessoire. Het is namelijk weer helemaal goed tussen de zangeres en Chris Brown, die haar een tijd geleden nog bont en blauw sloeg. De hele wereld mag het weten, de tortelduifjes knuffelden en lachten er samen op los.

Zo ook Katy Perry, die zielsgelukkig is met womanizer John Mayer. Ook die twee meden de Grammy-spotlights niet en kwamen gezellig samen opdraven. De twee stelletjes kunnen op veel kritiek rekenen, aangezien vooral de mannen in kwestie bepaald geen vlekkeloze reputatie hebben. De dames hebben er echter maling aan en volgen blindelings hun hart. Ik hoop van harte dat het niet gebroken wordt…

Taylor wie…?
En dan Taylor Swift… Welke awards er ook uitgereikt worden, deze dame lijkt al-tijd in de prijzen te vallen. Taylor duikt overal op! En dat terwijl ze in Nederland echt geen grote ster is. ‘Taylor wie…?’ ‘Die van dat Romeo & Juliet-liedje en dat onstuimige liefdesleven. ‘Ooohh, die…’ Zo gaan gesprekken tussen mij en showbizznitwit-vriendinnen meestal.

Ik heb nu al zin in de climax op 24 februari, wanneer de Academy Awards worden uitgereikt. Stiekem boeien de winnaars me niet eens zo heel veel, de uitslag is vaak weinig verrassend. Het gaat mij om alle roddels, nieuwtjes, outfits, kapsels en verhalen er omheen. Ik denk dat ik maar een keertje een nachtje doortrek!

Beeld: Getty Images