Snijd je taart met garen en andere lifehacks van huisvrouwen uit de jaren ’50

tips huishouden

Of het nu gaat om het snijden van je taart of het mooi houden van je schoenen: huisvrouwen hebben overal een oplossing voor. Daarom plaatste de zondagskrant Sunday Post in de jaren ’50 elke week een column waarin housewives hun beste tips deelden op het gebied van koken, schoonmaken, strijken, geld besparen en noem het maar op. En die tips worden nu opnieuw gepubliceerd!

Sunday Post heeft de ruim 1200 (!) oude tips uit de columns gebundeld tot een boek. Check hier alvast een voorproefje.

  • Spray wat parfum op je strijkplank om ervoor te zorgen dat je gestreken kleding straks heerlijk ruikt. Laat het wel goed drogen voordat je begint met strijken.
  • Moet je iets plakkerigs doorknippen? Dompel je schaar dan eerst een paar seconden onder in heet water.
  • Houten schoonmaakborstels blijven het langst intact als je ze laat drogen met de borstels naar beneden. Leg je ze andersom neer, dan druipt het water in het hout en gaan ze sneller rotten.
  • Hou je chromen kraan glanzend door je doekje eerst door de bloem te rollen voordat je ermee aan de haal gaat.
  • Heb je een suède handtas? Neem daar dan altijd een polythenen zak in mee. Je zal jezelf dankbaar zijn als je in de regen belandt.
  • Weten je kinderen nooit welke schoen aan welke voet moet? Zet pijlen op het voetbed in de schoen en vertel je kinderen dat die naar elkaar moeten wijzen.
  • Taart kruimelt erg als je deze snijdt met een mes. En dat vinden wij als taartliefhebbers natuurlijk zonde! Hoe je ervoor zorgt dat er minder taart verloren gaat? ‘Snijd’ hem met garen.
  • Krijg je het einde van je tape maar niet los van de rol? Stoom de rol een paar seconden boven heet water en hij komt weer los!

boek

Wil je het boek bestellen? Dat kan hier.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Daily Mail

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.