Van solliciteren tot thuiswerken: de beste werktips van Sanny Verhoeven

sanny verhoeven

Als geluksexpert en online coach helpt Sanny Verhoeven (31) anderen hun weg te vinden naar eigen (werk)geluk. Bovendien weet ze als geen ander wat het betekent om genomineerd te zijn voor de VIVA400.

Deze week lees je in VIVA een interview met de werkexpert, vol handige tips. Wij zetten de beste quotes op een rijtje.

Sollicitatiegesprek

Sanny: “Zet voor jezelf heel duidelijk op een rijtje wat jij te bieden hebt. Je kunt beter jezelf heel goed verkopen, dan dat je in een afwachtende positie blijft zitten. En stel ook echt goede vragen, zorg er dus ook voor dat je goed bent ingelezen. Zo laat je duidelijk merken dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf. Vergeet tot slot niet dat wij mensen graag aan het woord zijn, goede vragen stellen stelt de ander op zijn gemak. Daarmee laat je zien: ik ben een leuke collega.”

Sollicitatie-outfit

Sanny: “Zorg altijd dat je iets van je eigen stijl terug laat komen. En je kunt je beter te netjes kleden dan te casual. Daarmee laat je zien dat je het gesprek, en het bedrijf serieus neemt.”

Van idee tot realisatie

Sanny: “Het begint allemaal met een hoop research. Vraag advies aan mensen die er verstand van hebben. Meestal vragen we het aan familie en vrienden, doe dat niet als zij er niets vanaf weten. Maak vervolgens een planning waaraan jij je moet houden.”

De niet opgeef-tip

Sanny: “Als je er niet meer in gelooft, dan moet je het ook niet meer doen. Als jij aldenkt dat het mislukt, dan gaat het ook niet lukken. Geloof je er nog wel in: ga dan weer terug naar het gevoel van het begin, toen je zeker wist dat dit jouw droom was.”

Thuiswerktip

Sanny: “Discipline. Zorg voor een ritme en weet wanneer jij op je best bent. Wat zijn jouw gouden uurtjes? Is het in de ochtend? Sta vroeg op. ‘s Avonds? Plan je avonden niet te vol met eetafspraken.”

Tip voor goede social media-strategie

Sanny: “In het begin is het misschien makkelijker om anderen te kopiëren. Probeer toch je eigen stijl te vinden. Vraag aan je vrienden: hoe zie je mij en wat vind je typisch mij? Kijk dan welke van die onderwerpen je vaker op je social media kan terug laten komen. Op die manier krijg je een stijltje en word je Instagram-feed uniek.”

Meer Instagram-followers

Sanny: “Als je echt iemand kan raken of bereiken, merk je dat het meer engagement oplevert. Dus niet alleen een foto van een mooie tas, maar een inspirerende tekst werkt vaak beter. Of stel je volgers een bepaalde vraag.”

Jouw passie vinden

Sanny: “Volg je nieuwsgierigheid. Waar ben je in je vrije tijd het liefste mee bezig? Dáár ligt je passie. Valt daar dan geen geld mee te verdienen? Vier jaar geleden had ik je echt uitgelachen als je me had verteld dat ik met mijn blog geld zou verdienen. Maar ik ben wel mijn passie achterna gegaan, en nu word ik daarvoor beloond.”

Geld verdienen

Sanny: “Geld is eigenlijk een heel spiritueel iets. Mensen denken vaak: als je veel geld verdient, zal je wel niet spiritueel zijn. Maar het is juist heel psychisch of jij geld kan verdienen of niet. Het heeft allemaal te maken met de vraag of jij het jezelf waard vindt. En als jij diep van binnen denkt dat dit niet het geval is, dan zal je ook merken dat je altijd moeite hebt om geld te verdienen.”

Prijskaartje

Sanny: “Bel rond en vraag ondernemers in dezelfde kring hoeveel zij vragen voor een soortgelijke opdracht. Als vrouw kan je er altijd nog eens 20% bovenop gooien, want wij halen dit percentage er automatisch vanaf. Heb je een bedrag in gedachten? Leg er dan altijd nog iets bovenop. Een klant wil het gevoel hebben dat ‘ie er nog iets vanaf kan snoepen.”

Productiviteit

Sanny: “Als ik tegen jou zeg: je krijgt een dag om een artikel te schrijven, of je krijgt een uur om hetzelfde artikel te schrijven. Dat lukt je allebei. Eén van de dingen die bij productiviteit heel erg helpt, is jezelf een tijdslimiet geven. Dat geeft je het gevoel dat je het wel moét doen.”

Tekst Kim Buitenhuis | Beeld Astrid Zuidema

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.