Stoere Wijven: De 959.000 likes van Andy Torres

Ze zijn geslaagd, ze hebben stijl, ze doen de dingen op hun eigen manier. Wat maakt de vrouwen in de VIVA-serie Stoere Wijven zo succesvol? Dit keer: modeblogster Andy Torres.

Voor een Mexicaanse was ze als kind erg lang, veel langer dan al haar vriendinnetjes. Kleding uit de winkel paste ze niet, dus besloot de moeder van Andy Torres zelf kleding voor haar te naaien. Hoewel Andy sindsdien altijd achter de naaimachine zat en het niets liever dan iets met mode wilde doen, koos ze op aanraden van ’de buitenwereld’ toch voor een andere studie. Fashion Design zou namelijk niet zo best staan op je cv.

Werkloos
Uiteraard kroop het bloed waar het niet gaan kon. Toen ze in plaats van te studeren alleen maar modetekeningen zat te maken en kleding zat te naaien, besloot Andy tegen alle adviezen in te doen waar ze van droomde. Ze vertrok naar Amsterdam en omdat Parijs op maar drie uur afstand was (zo zegt ze zelf) zou ze het ook daar helemaal gaan maken. Dacht ze. Dat viel tegen. Ze was een jaar werkloos en geen modetijdschrift wilde haar als stagiaire aannemen. Bovendien had ze geen vrienden en miste ze haar familie verschrikkelijk.

Lumineus idee
Totdat ze op het lumineuze idee kwam om zichzelf te presenteren op internet. Lange Andy begon een blog met naaitutorials. Als snel schakelde ze over naar het vertalen van de dure modelooks uit diezelfde bladen waarvoor ze was afgewezen naar betaalbare en vooral persoonlijke varianten om haar lezers te inspireren. Het resultaat was een personal-styleblog met miljoenen views, bijna 960.000 likes op Facebook en bijna 65.000 followers op Twitter. Nee, niet van de ene op de andere dag. Wel na hard werken en veel volharding.

Waarom is Andy Torres goed in wat ze doet? 

1. Ze volgt haar talent en doet wat ze altijd al het liefste deed. Vaak gaat dat samen.

2. Ze is eigenwijs. Ze besloot alle adviezen in de wind te slaan en haar eigen weg te kiezen.

3. Ze is origineel. Haar blog was een van de eerste ego-blogs in zijn soort.

4. Ze jaagt haar droom na. Ze wilde altijd al iets in de mode doen.

5. Ze geeft niet op. Zelfs toen ze werkloos en alleen zielig zat te zijn, weigerde ze haar droom op te geven.

Welke succesvolle vrouw bewonder jij? We horen het graag!

 

Bron: TEDxAmsterdamWomen / Style scrapbook
Copyright photo: Andy Torres

 

Sluit je ook aan bij VIVA WERK en boost je carrière