Stoere wijven: de confetti-la van Swissmiss & meer succesregels

Ze zijn geslaagd, ze hebben stijl, ze doen de dingen op hun eigen manier. Wat maakt de vrouwen in de VIVA-serie Stoere Wijven zo succesvol? Dit keer: grafisch designer, blogger, webshop-eigenaar én creatief inspiratiebron Swissmis.

Je hebt van die mensen die het motto Het Leven is een Feestje weten te vertalen naar hun werk. Zoals grafisch ontwerper Tina Roth Eisenberg, alias Swissmiss, die opgroeide en studeerde in Zwitserland en vervolgens de Atlantische Oceaan overstak om het te gaan maken in het bruisende New York. Nu, vijftien jaar later, is ze uitgegroeid tot een wereldwijd succesvol, creatief zakenvrouw die ruim vijf (!) superleuke bedrijven runt. Wat je noemt een inspirerend voorbeeld. Dit zijn haar gouden regels voor haar succes:

1. Ontdek je super power
Toen Tina ooit met de actiepoppetjes van haar zoon in haar handen stond, drong de volgende gedachte zich op: als ik een superheld was, wat zou dan mijn superkracht zijn? Enthousiasme, besloot ze. Want daarmee wist ze zichzelf én anderen altijd te motiveren. ‘Wat is je superkracht?’ is nog altijd haar favoriete vraag tijdens een sollicitatiegesprek of feestje. Heb je succes, dan weet je het antwoord meteen.

2. Niet zeuren, maar doen
Tina’s dochter kwam ooit thuis met een goodiebag vol afzichtelijke plaktattoos. In eerste instantie ergerde ze zich rot aan die dingen, totdat ze zich bedacht: hé, ik ben designer, dit kan ik beter. Dus begon ze Tattly: een hippe webshop met tijdelijke tatoeages, ontworpen door de beste designers. Natuurlijk was het een instant succes. En het leuke is: alles is home and US made (van de schetsen tot de enveloppen) en de betrokken ontwerpers delen mee in de winst.

3. Omring je met de juiste mensen
Op een dag was Tina het zat om thuis of in zielloze kantoortjes te werken en besloot ze Studiomates op te richten: een creatieve flexwerkplek voor gelijkgestemden, die daar kunnen sparren en elkaar zo vooruit kunnen helpen. En omdat het brainstormen met creatievelingen haar zo veel bracht, richtte ze meteen maar even Creative Mornings op: gratis en laagdrempelige inspiratiesessies. Inmiddels worden deze sessies maandelijks in meer dan 40 landen georganiseerd. Daarom: choose wisely who you hang out with.

4. Vergeet niet te spelen
Een van Tina’s belangrijkste voorwaarden is dat ze als baas/collega op haar medewerkers moet kunnen vertrouwen en vooral: dat je er lol mee kunt hebben. Vandaar dat er standaard een verkleedkist aanwezig is op de werkvloer – soms moet je nou eenmaal een vikinghelm op als je een e-mail beantwoordt – en onontbeerlijk: een la vol confetti om iets te vieren.

5. Word een beter mens
Een goede moeder of een goede baas zijn: het vertoont nogal wat overeenkomsten. Maar hoe dóe je het? Voor Swissmiss is dat door te laten zien waar je in gelooft. En zij gelooft heilig in respect, positiviteit en vertrouwen. Dat je fouten mag maken, elkaar stimuleert om beter te worden en elkaar succes gunt. Met deze waarden hoopt ze naast geld en macht een nieuwe standaard voor succes te creëren: geluk en persoonlijke groei. Daarmee wordt iedereen een betere werknemer, partner of ouder. Kortom: een beter mens. Amen.

Bekijk hieronder haar grappige én inspirerende filmpje.

Tina Roth Eisenberg: 5 Rules for Making an Impact from 99U on Vimeo.

Bron: Swiss-miss