Stoppelgezeur

Elke vrouw kent het wel. Gedoe met scheren, harsen, waxen en epileren. Maar wat werkt nu het beste?

Waarschijnlijk heeft iedereen zijn eigen manier voor het ontharen van bepaalde lichaamsdelen.  Zelf ben ik nog niet verder gekomen dan scheren en ontharen met ontharingscrème. Dat laatste werkt eigenlijk best makkelijk, alleen stinkt dat spul erg chemisch! Het ruikt alsof het je haar op een ongezonde manier verwijdert. Daarom heeft scheren nu nog mijn voorkeur.

Te duur
Ik heb me nog nooit gewaagd aan een epileerapparaat. Niet dat het me te pijnlijk lijkt of iets dergelijks, maar ik heb gewoon geen geld over voor een goed apparaat. Of kan dit ook goedkoop zonder dat ik het weet? Hetzelfde geldt voor harsen. Een prima oplossing om een tijd van mijn stoppels en haren af te zijn, maar het is zo duur om dat te laten doen!

Knalrode strepen
Het enige wat ik heb laten harsen zijn mijn wenkbrauwen. Hiervoor had ik een afspraak gemaakt bij een salon in het centrum van Groningen. Expres had ik een bezoekje aan de kapper erachteraan gepland in hetzelfde gebouw, zodat ik niet gelijk de straat op hoefde. Maar helaas, dat plan had niet goed uitgepakt. Ik liep met knalrode strepen onder en tussen mijn wenkbrauwen en een ontplofte-föhn-coupe de Grote Markt op richting de bus.

Welke manier?
Deze zomer wil ik het toch anders gaan aanpakken met het ontharen van mijn benen, bikinilijn en oksels. Een paar keer scheren per week is vast niet de beste methode. Maar hoe onthaar je op een gezonde, makkelijke, goedkope en (bijna) pijnloze manier?

Heb jij een goede manier gevonden om van stoppels af te zijn? Of heb jij dingen uitgeprobeerd die je nooit weer doet? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

CC foto: hgaronfolo1984