Stressloos werken, het kan

Ben je vaak gestrest op je werk? Dat is nergens voor nodig. Lees deze vijf relaxtips voor je maandag je computer opstart en je werkweek ziet er ineens stukken rustiger uit.

1. Anti-social

Om wat meer zen te worden achter de computer is het handig om je eerst helemaal los te rukken van je Facebook-, Twitter- en/of Instagramverslaving. Durf het aan en installeer Anti-Social op je computer, deze software blokkeert al die websites zodat je eindelijk echt aan de slag kunt. Hoe lang je ongestoord wilt werken, bepaal je gelukkig zelf. 15 dollar bij anti-social.cc

2. Do nothing for 2 minutes

Een simpelere manier van ontspannen bestaat niet. Tik donothingfor2minutes.com in en je scherm verandert in een zee met ondergaande zon, met bijbehorende ruis van de wind op de achtergrond. Het enige wat je hoeft te doen, is de tekst op je scherm te volgen: just relax and listen to the waves. Don’t touch your mouse or keyboard. Beweeg je toch even je muis, dan komt er een dikke FAIL op je beeldscherm te staan. Na die verplichte twee minuten ontspannen, werk je gegarandeerd meer gefocust.

3. Music to quiet the mind

Word je te opgefokt van muziekzenders met snel pratende dj’s en moet je je echt even focussen, zoek dan op Spotify naar ‘Music To Quiet The Mind’, van Eckart Tolle. Van zijn verzameling muziek word je gegarandeerd rustig en geconcentreerd en ram je dat moeilijke rapport er zo uit.

4. Noisli

Op noisli.com stel je je eigen omgevingsgeluid samen; fluitende vogels, wat regen op de achtergrond of een knapperend haardvuur. Als je beter werkt in een rumoerig café, kun je zelfs dat aan zetten. Zo creëer je het ideale achtergrondgeluid om je door die stapel mail te loodsen.

5. Calm

Een zon tussen de wolken, een kabbelend beekje, vallend sneeuw en een zalvende stem die je in 2, 5, 10, 15 of –als je er tijd voor hebt- 20 minuten door een korte meditatiesessie leidt. Werken was nog nooit zo rustgevend. Calm.com is ook als gratis app te downloaden voor iPhone en Android.

Beeld: iStock