Succesvrouw Cynthia Schultz (en dit kun je van haar leren)

MEER DAN LIPGLOSS

Cynthia Schultz (24) is oprichter van de succesvolle lifestyle- en beautyblog Miss Lipgloss. Toen ze op haar zestiende zonder plan begon, had ze nooit kunnen bedenken dat ze nu de grootste beautyblog zou hebben met ruim 50.000 unieke bezoekers per dag.

Ik doe het wel zelf
“Ik was zestien. Waar klasgenoten bezig waren met de nieuwste mode-items en coole merken was ik bezig met make-up. In tijdschriften bladerde ik meteen naar make-up en beautyrubrieken. Maar het was allemaal zo karig, dat ik op een middag dacht: ik begin zelf wel een blog. Gewoon, zonder zakelijk oogpunt, maar puur omdat ik het leuk vond. En inmiddels is het mijn fulltime baan waar ik mijn geld mee verdien.”

10 jaar later
“Ik heb nu een visie en ben veel zakelijker dan toen ik begon. Maar mijn passie is hetzelfde als tien jaar geleden. Ik ben trots op het feit dat Miss Lipgloss een merk is geworden. Ik heb een boek geschreven, ben bezig met een event. Het is een business die nog steeds groeit.”

Bijna burn-out
“Ik was altijd bezig om het anderen naar hun zin te maken, durfde geen nee te zeggen was continu aan het pleasen. Wilde iemand even lunchen of koffiedrinken? Ik stemde in. Was er een event, dan was ik erbij. En ook qua adverteren kon alles. Maar vorig jaar, toen ik zowat in een burn-out belandde, ben ik daar van teruggekomen. Ik ben strenger geworden, zakelijker. Willen mensen adverteren onder de prijs, dan zou ik vroeger inschikken. Nu denk ik: nee, ik zet mijn site niet in de uitverkoop. Ik geloof veel meer in mezelf.”

Jaloers?
“Mensen die constant vergelijken. Ik merk dat veel vrouwen de neiging hebben te willen wat een ander heeft. Jaloezie is nergens voor nodig. Mijn blog loopt supergoed, ik ga ervoor op reis, krijg mooie spullen toegezonden, maar dat is niet alleen wat het is. Het is hard werken.”

Mission possible!

Cynthia volgde haar gut feeling, werkte zich een slag in de rondte en was niet bang voor een risico. En nu, jaren later, heeft ze een heel succesvolle eigen business. Goed nieuws: ze is óók VIVA400-ambassadeur die via VIVAwerk op Facebook jou en je carrière graag een stapje verder helpen.

Waarheen leidt jouw weg?

Dus kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Hier geven acht Hollandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.