Succesvrouw Kim Kötter (en dit kun je van haar leren)

PRETTY WORLD

Kim Kötter (32) timmert als een razende aan de weg. Ze is lifestyledeskundige, presentatrice en eigenaar van de Miss Nederland én Miss Duitsland Organisatie die steeds groter en groter wordt. Daarnaast schuift ze wekelijks aan bij WNL en 100%NL.

Donald Trump
“Ik ben ooit zelf begonnen als Miss en dacht: als ik al word uitgekozen door de jury tot Miss Universe Nederland, dan vergeten jullie nog een heleboel mooie meiden. Na de verkiezing, op mijn negentiende, richtte ik dus mijn eigen modellenbureau op: Models by Kim Kötter. Al snel ging het internationaal, van Milaan tot Parijs. In die tijd werd ik door Donald Trump benaderd met de vraag of ik ambitie had om de Miss Duitsland Organisatie over te nemen, maar ik dacht: als ik Duitsland doe, dan wil ik Nederland er ook bij. Dat lukte. Vijf jaar geleden heb ik mijn modellenbureau moeten verkopen om Miss Nederland en Miss Duitsland Organisatie te kopen, waardoor ik nu de enige in de wereld ben die de licentie heeft van twee landen.”

Kim komt
“Mensen zullen nooit zeggen: Kim is niet gekomen. Ik ben een betrouwbare regelnicht. Een chaotische, dat wel, maar ik regel het wel.”

Past het?
“‘Wat jij doet, wil ik ook,’ dat hoor ik vaak. Maar doe niet wat anderen doen, kijk naar iets wat bij jou past. Waar jij blij van wordt.”

Stom:
“Personen die beperkingen opstellen voor zichzelf, vanwege de reactie van hun omgeving: ik zie het vaak bij modellen. Dan is hun vriendje jaloers, waardoor ze toch maar niet deelnemen aan een verkiezing. Zo zonde. Ik ben blij dat ik nooit geremd ben. Ik mocht het allemaal uitvinden en mijn familie en vrienden vonden het leuk. Mensen die niet open minded zijn, die denken dat ze het wel weten en daardoor niet openstaan om te leren van anderen vind ik ook stom. Zo’n verwende instelling brengt niemand ver.”

Mission possible!

Kim volgde haar gut feeling, werkte zich een slag in de rondte en was niet bang voor een risico. En nu, jaren later, heeft ze een heel succesvolle eigen business. Goed nieuws: ze is óók VIVA400-ambassadeur die via VIVAwerk op Facebook jou en je carrière graag een stapje verder helpen.

Waarheen leidt jouw weg?

Dus kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Hier geven acht Hollandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.

BEELDCREDIT KIM: DUTCHFOTO