Succesvrouw Monique van Loon (en dit kun je van haar leren)

WIE SCHRIJFT BLIJFT

Monique van Loon (25) begon al jong met ondernemen. Op haar veertiende startte ze Girlscene.nl, die ze na acht jaar verkocht. Inmiddels is ze een succesvolle foodwriter. Monique schrijft, onderneemt en is oprichter en hoofdredacteur van het online culimagazine Culy.nl.

Hamburgers of Michelin
“Ik was altijd bezig met eten en uit eten gaan, volgde zo’n vijfhonderd eetblogs per dag, maar op culigebied miste ik iets. De focus lag of op Michelinsterrenrestaurants of op tenten met hamburgers en friet. Ook werd er op sites voornamelijk ingehaakt op hotspots, eetnieuws en recepten. Maar waarom zou het een het ander moeten uitsluiten? dacht ik. En zo ontstond het idee voor Culy.nl, dat ik drie jaar geleden ben gestart.”

Gewoon doen
“Ik heb altijd zoiets van: kijk naar waar je dromen liggen. En wil je iets: go for it! Ik heb drie maanden journalistiek gestudeerd en waagde de sprong in het diepe en stopte ermee. Nog elke ochtend ben ik daar blij om. Ik heb een super-super-supervolle agenda, maar toch voel ik me enorm vrij. Geen baas die me tegenhoudt als ik een idee heb. Een heerlijk gevoel.”

Benaderbaar
“Hoe zou ik zelf benaderd willen worden? Dat vraag ik mezelf altijd af. En vanuit daar handel ik.”

Hoe durf je
“Ik heb zoveel fouten gemaakt. In het begin dacht ik dat als ik hard en streng zou zijn, dat beter overkomt. Niet dus. Het werkte averechts, want mijn redacteuren dachten: hell no dat ik iets voor haar ga doen. Ik hoorde een freelancer zeggen: ik neem de telefoon niet meer op als Monique belt. Ik dacht nog: hoe durf je, wat ben jij een slechte werknemer. Maar later realiseerde ik me dat ze wel een punt had. Dat was best kut, maar met zelfkennis wordt niemand geboren, haha.”

Stom
“Mensen die willen ondernemen en zeggen: ‘Hé, het is zes uur, ik klap mijn laptop dicht hoor. En op vakantie eventjes geen mail.’ Dat zijn de offers die je moet maken. Een eigen onderneming gaat altijd door.”

Mission possible!

Monique volgde haar gut feeling, werkte zich een slag in de rondte en was niet bang voor een risico. En nu, jaren later, heeft ze een heel succesvolle eigen business. Goed nieuws: ze is óók VIVA400-ambassadeur die via VIVAwerk op Facebook jou en je carrière graag een stapje verder helpen.

Waarheen leidt jouw weg?

Dus kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Hier geven acht Hollandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.

Beeld: Joris Bruring