Succesvrouw Nathalie Mangnus (en dit kun je van haar leren)

ROEIEN MET DE RIEMEN

Nathalie Mangnus (40) startte met Alette Zeijlstra (42) het accessoiremerk NOOSA Amsterdam. Wat in 2009 begon als een riemenlijn met wisselende chunks is nu uitgegroeid tot een mega business met verkooppunten over de hele wereld.

Riem op reis
“Alette en ik zagen dat je van alles mooie merken hebt, maar op het gebied van riemen was er niet veel verscheidenheid en weinig qua merkbeleving. Wij wilden een merk neerzetten waarbij de gevoelswaarde sterk is. Vrouwen die het dragen worden geïnspireerd om zichzelf te laten zien door persoonlijke verhalen en symbolieken afkomstig uit de hele wereld. Het moest ook stoer en vrouwelijk tegelijk zijn en dat is gelukt. Het is zo bijzonder als ik iemand in de stad tegenkomt die ons merk draagt.”

Succesfactor
“Mogelijkheden zien. Nee bestaat niet. En keuzes maken: duidelijk zijn in wat je wil.”

Van niets naar iets
“Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik werk vanuit mijn passie, niet vanuit financiële gedrevenheid. Het allerleukst vind ik om van niets iets te maken. Ik hou van pionieren en ben behoorlijk creatief. Het idee van de chunks heb ik ook bedacht. De combinatie van creëren en het idee commercieel weten te realiseren, is echt mijn kracht.”

Leerles
“Mijn kennis van leer was nul toen ik begon, maar omdat dat wel essentieel is, gingen we naar beurzen. Waarom is dit leer goed en dat niet? Hoe zit het met de textuur? Eagerness om precies te weten hoe iets in elkaar steekt, is belangrijk. En vragen durven te stellen als je iets niet snapt.”

Bier tappen
“Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik afhankelijk ben van een werkgever. Ik kan overal geld verdienen en ben niet bang dat iets niet lukt. Dan zijn er wel weer tien andere mogelijkheden om iets te realiseren. Ik kan altijd nog post brengen of in kroeg werken. Ook leuk.”

Mission possible!

Nathalie volgde haar gut feeling, werkte zich een slag in de rondte en was niet bang voor een risico. En nu, jaren later, heeft ze een heel succesvolle eigen business. Goed nieuws: ze is óók VIVA400-ambassadeur die via VIVAwerk op Facebook jou en je carrière graag een stapje verder helpen.

Waarheen leidt jouw weg?

Dus kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Hier geven acht Hollandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.