Super tof: Rijksmuseum opent een escape room

escape game

Ssst, niet doorvertellen, maar stiekem vinden wij escape rooms héél erg leuk. Het interactieve spel waarbij je wordt opgesloten in één of meerdere kamers is inmiddels uitgegroeid tot standaard personeelsuitje, maar dat maakt de pret er niet minder om. En wat wij helemaal cool vinden: ’s lands mooiste museum, het Rijksmuseum, opent nu ook een escape room!

Met al haar prachtige kunstwerken en imposante schilderijen kan Rijksmuseum natuurlijk niet aankomen met ‘gewoon een escape room.’ Neen, het museum geeft er een geheel eigen draai aan en introduceert de Escape Game. Tijdens dit spel kunnen bezoekers van het museum deze zomer opzoek gaan een geheime formule, waarmee ze een eeuwenoud boek veilig kunnen stellen.

De aanwijzingen voor de formule liggen verspreid tussen de 8747 kunstschatten in het museumgebouw. Hiermee worden verhalen uit het museum en het idee van een escape room gecombineerd. Ook handig: er is een versie voor families met kinderen en voor volwassen.

Het spel is ontwikkeld samen met Magus Cagliostro, een van de bekendste magiërs van Israël en scenarist Luuk van Bemmelen, bekend van Soof, Penoza en Dik Trom. Doe je mee?

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.