Voor eens en altijd: maak je je tandenborstel nat voor of nadat je er tandpasta op doet?

tandenborstel nat maken

Sommige mensen maken hun tandenborstel nat voordat ze er tandpasta op doen, andere mensen doen het erna. Eén ding is zeker: je doet het zoals het je vroeger ingefluisterd is, maar wat is nu eigenlijk de juiste manier?

Als jij begint met het nat maken van je tandenborstel, terwijl je partner eerst een klodder tandpasta op z’n tandenborstel doet, leidt dat waarschijnlijk vaak tot de nodige discussies. Jullie zijn er allebei van overtuigd dat jullie het goede doen, maar wie heeft er nu eigenlijk gelijk?

Lekker blijven doen

Als we experts mogen geloven, kun je gewoon de manier aanhouden die je altijd al hanteert. ‘Er is geen concreet bewijs dat de ene manier beter is dan de andere’, aldus tandarts Luke Thorley tegenover Metro UK.

Geen water

Eigenlijk heb je helemaal geen water nodig als je je tanden poetst met tandpasta, zo beweert Fysica Dirk Van Dyck van de Universiteit Antwerpen. ‘Tandpasta heeft al de juiste combinatie tussen water en korreltjes: er zit twintig tot veertig procent water in, net genoeg om optimaal te schrobben’, legt hij uit op de Belgische radio. Dr Raha Sepehrara vertelt hetzelfde tegen Metro UK. ‘Met water verdun je de tandpasta, waardoor de effecten verminderen.’

Zachtere tandenborstel

Voeg je water toe voor een zachter gevoel voor je gebit? Dat zou volgens de deskundigen een teken zijn van een te harde tandenborstel; een borstel met zachtere haren is dan de oplossing voor jouw gebit.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Metro UK, Gazet van Antwerpen | Beeld iStock