Met deze theorie weet je naast welke collega je moet zitten om productiever te worden

productiviteit op werk

Heb jij – ondanks dat je het echt probeert – het gevoel dat je op je werk niet het maximale uit jezelf haalt? Dat zou zomaar eens de schuld kunnen zijn van de collega die naast je zit. Dat blijkt uit onderzoek van Harvard University.

Natuurlijk zit je op werk het liefst naast je beste maatje die qua manier van werken op jou lijkt. Wel zo gezellig, maar dit blijkt toch niet zo slim te zijn. Volgens het onderzoek van Harvard wordt je productiviteit er namelijk niet beter op.

Drie categorieën

Voor de studie werden werknemers in drie verschillende groepen verdeeld: een met mensen die uitblinken in productiviteit, een met mensen die heel effectief werken en een met werknemers die zich onderscheiden in het afleveren van kwalitatief werk. Wat blijkt? Wil je productiever worden op de werkvloer, dan kun je het best naast iemand zitten die tot een van de andere categorieën behoort dan jij.

Toch maar eens een dagje naast die andere – misschien iets minder leuke – collega zitten?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron HLN | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.