Thuis én op kantoor: in het nieuwe normaal werken we hybride

thuiswerken

Het einde van de coronamaatregelen komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat we binnenkort weer ‘gewoon’ naar kantoor kunnen. Maar hoe gaat dat er in de toekomst eigenlijk uit zien? Inmiddels zijn we aardig gewend aan het thuiswerken. Het scheelt een hoop reistijd, je kunt nét iets langer in bed blijven liggen en je hoeft geen eventuele hondenoppas te vinden. 

Uit onderzoek blijkt dat we in het nieuwe normaal ook thuis zullen werken: hybride werken dus.

Thuiswerken

NU.nl deed onderzoek bij een aantal grote bedrijven, Rijksoverheid en gemeenten, bij elkaar is dat goed voor zo’n 350.000 medewerkers. Daaruit blijkt dat de werknemers die op dit moment ook al (deels) thuiswerken, dat straks zullen blijven doen. Hoeveel dagen dat precies zal zijn, hangt af van de werknemer en van de werkzaamheden.

Een woordvoerder van verzekeraar NN denkt dat de werknemers daar gemiddeld twee dagen in de week op kantoor zullen zijn. Volgens de woordvoerder kan iedereen dat het beste zelf bepalen.

Vergoedingen

Als deels thuiswerken straks de nieuwe norm is, hoe zit het dan met vergoedingen? Veel grote bedrijven en overheden hebben een hoop financiële opties, blijkt uit het onderzoek van NU.nl. Zo kunnen medewerkers van VGN en KPN een vergoeding van twee euro per dag verwachten, en een gratis, volledig arbo-proof ingerichte thuiswerkplek.

Daarnaast zullen de kantoren anders ingedeeld worden om coronavriendelijke te zijn. Er zijn kuchschermen nodig en mensen moeten 1,5 meter afstand kunnen houden. Verder is de kans groot dat het wordt aangeraden om tijdens het verplaatsen in het kantoor mondkapjes dragen noodzakelijk is.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images
Viva's Avalon (29), woonde een jaar in Valencia om de Spaanse taal te leren, maar leerde hier vooral de Spaanse menukaart én de wijnen kennen. Inmiddels is ze weer terug in Amsterdam met hondje Sjaakie waarmee ze graag door het park of bos wandelt. Eenmaal thuis is ze vooral bezig met haar kamerplanten in leven houden of koken voor vrienden. Volg haar avonturen op IG: @avalon_b.