Als thuiswerken aan de keukentafel nu je wereld is, doe dan in ieder geval dít

benen tikken

Misschien is de keukentafel al sinds maart het epicentrum van je leefwereld. Vergroeid met je laptop sla je je kranig door Zoom-meetings en chats. Aan thuiswerken ontkomen de meesten de komende tijd niet, maar probeer het wel voor jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. 

Daarmee zeggen we niet dat je iedere dag rond het middaguur een fles sauvignon moet opentrekken, maar wel dat je bewust omgaat met je werkplek. Zeker wanneer je niet de luxe hebt van een afgezonderde werkruimte en na een werkdag geen deur achter je dichtslaat. Eén van de beste dingen die je in dat geval voor jezelf kunt doen, is je werkplek na je werkdag opruimen.

Signaal naar je brein

Dat klinkt als gedoe. Alles weer opbergen om de volgende ochtend weer de hele plek met laptopstandaard en al op te bouwen. Toch is het die paar minuten van je tijd waard. Zo geef je je brein namelijk het signaal dat je werk hier gedaan is. Dat is belangrijk als ‘hier’ in dit geval je huis is.

Wereld van verschil

Als je je spullen hebt opgeborgen, kan de keukentafel plaatsmaken voor het avondprogramma. Denk je nu ‘de groeten, ik wil niet nog een extra taakje op die to do-list’? Dan zeggen wij: niet zo moeilijk doen. Koop een leuke krat (Hay en Hema hebben leuke) waar je al je werkspullen na gedane zaken in kunt leggen. Dat houdt je huis opgeruimd en je hoofd helder. Probeer maar, je zult zien dat het een wereld van verschil maakt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Pure wow. Beeld: iStock
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.