Tip: een fijne nieuwe vrouwenserie

Je kan mij met niet veel dingen blijer maken dan met een nieuwe serie. Het liefst op dvd, zodat ik alle afleveringen in één weekend er doorheen kan jagen, maar op tv is het ook goed. Ik verlies me er helemaal in en ben totaal van slag als er uiteindelijk een eind aan is gekomen. Hoe moet ik nu verder?!

SATC-liefde
Een goed voorbeeld hiervan zijn natúúrlijk de dames van Sex and the City. De dvd-box met alle zes de seizoenen is me heilig. Mocht mijn huis ooit in brand vliegen, is dat één van de eerste dingen die ik zou redden van de vuurzee. Regelmatig begin ik weer van voor af aan om bij de laatste aflevering weer net zo hard te huilen als toen ik die voor het eerst zag.

Gelukkig worden er regelmatig nieuwe series uitgebracht, waar je dan weer net zo verslaafd aan kunt raken. Momenteel ben ik groot fan van Girls, de allernieuwste realistische, rauwe, grappige, aandoenlijke en herkenbare serie op HBO.

Vier meiden
Girls gaat over vier New Yorkse meiden (The Big Apple, altijd goed!) die lief en leed delen, worstelen met het volwassen leven en natuurlijk de liefde. Hannah moet voor het eerst op eigen benen staan, want haar ouders draaien de geldkraan dicht. Dat wordt dus bikkelen! Hannah zoekt steun bij haar drie vriendinnen Marnie, Jessa en Shoshanna.

Grappig feitje is dat hoofdrolspeelster Lena Dunham in werkelijkheid precies het tegenovergestelde is van haar onvolwassen personage Hannah. Ze heeft de serie verzonnen en geschreven en is daarnaast ook nog regisseur en uitvoerend producent.

Een nieuw seizoen
Momenteel is het eerste seizoen van Girls te zien via HBO, waar je overigens nog veel meer toffe series vindt. Na deze tien afleveringen hoef je gelukkig niet lang te wachten: op 14 januari 2013 gaat het tweede seizoen al van start. Elke maandag om 20.30 uur zit ik in ieder geval klaar!

Ook nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website van HBO!

Beeld: HBO