Top 5 best gelezen artikelen – week 45

best gelezen

Heb je het deze week druk gehad en had je daardoor geen tijd om VIVA.nl te checken? No worries, we zetten de artikelen die je echt niet gemist mag hebben op een rijtje.

1. Kiki #34: ‘Hij zoent me en stopt iets in mijn mond. Een pilletje’

Woensdag

De huisarts is een vrouw van een jaar of vijftig met een grote uilenbril. Als ik vertel dat ik me op soa’s wil laten onderzoeken, knikt ze vriendelijk en zegt ze: ‘Heel goed dat je bent gekomen.’ Dat lucht me behoorlijk op. Ze stelt wat vragen over mijn algehele gezondheid en dan moet ik mijn kleding uittrekken en op de behandeltafel gaan liggen. ‘Een uitstrijkje is zo gebeurd,’ zegt ze. En dat is gelukkig ook zo. Even later fiets ik zo hard als ik kan naar mijn werk. Wanneer ik achter mijn bureau ga zitten, tikt Dennis, mijn leidinggevende, veelbetekenend op zijn horloge. ‘Niks van aantrekken, meid,’ zegt Aleid.

2. Waarom roept de documentaire van Famke Louise vooral bij de vrouwelijke millennial zoveel emoties op?

Wie deze week zijn feed opende, weet één ding zeker: de documentaire van Famke Louise wordt volop bekeken via Videoland en maakt veel los. Waarom roept de documentaire over de 19-jarige zangeres uit Almere zoveel emoties – vooral bij de vrouwelijke millennial – op?

Famke Louise wie?

De hele hype rondom het persona van Famke Louise heb ik eigenlijk lange tijd aan me voorbij laten gaan. Waar ze opeens vandaan kwam? Geen idee. Beroemd door haar vriendje Snapking? Nooit van gehoord. Ja oké, haar monsterhit Op Me Monnie heb ik inderdaad een keer bekeken omdat ‘ie zo slecht zou zijn. Ik vond ‘m ook slecht. Of beter gezegd, ik begreep ‘m niet. Ik begreep Famke Louise niet. En bovendien, ik wilde haar ook niet begrijpen

3. 8x de meest verslavende series op Netflix

Of je nu naar bed moet, een afspraak hebt of van eigenlijk plan was te gaan sporten: met sommige series kún je gewoon niet stoppen met kijken. Wij zetten meest verslavende Netflix Originals voor je op een rijtje.

Making a Murderer

Netflix heeft inmiddels een flinke hoeveelheid true crime-series in de catalogus staan, van klassiekers als The Staircase tot recente WTF-titels als Evil Genius. Maar het begon allemaal met Making a Murderer. Hierin wordt Steven Avery beschuldigd van de moord op Teresa Halbach. Maar heeft hij het echt gedaan of is hij het slachtoffer van een sinister complot? Misschien wel de belangrijkste serie die Netflix ooit heeft gemaakt.

4. Doodse stilte #10: ‘Wat doet het ertoe hoe laat ik gehoord heb dat mijn man dood is?’

Gabriëlla slaat één van de zwarte, leren mappen open en haalt er een formulier en een onbeschreven, gelinieerd blaadje uit. Haar map slaat ze dicht en legt ze op de hoek van de tafel waar ze zit. Ik zie dat ze de map met twee vingers nog een beetje bijstuurt, zodat de map kaarsrecht in de hoek ligt.
Het formulier legt ze voor haar neer, het blaadje er direct bovenop en dan buigt ze voorover om een zilveren vulpen uit haar tas te pakken. Met een elegante beweging haalt ze de dop eraf, legt deze precies boven het blaadje en kijkt me dan aan.
‘Mevrouw de Zwart. Hoe gaat het met u?’
Een beetje verbaasd kijk ik haar aan. Heeft ze gezien hoe ik eruitzie? Hoe denkt ze zelf dat het gaat? Ik voel de drang om hier bot en kortaf op te reageren, maar het welopgevoede meisje in mij wint de strijd.
‘Eh… Ja… Wel goed, naar omstandigheden.’

5. Bella Hadid over haar graatmagere lijf: ieder lichaam is anders

Model Bella Hadid ligt (weer) onder vuur na het delen van foto’s van haar ultra slanke lichaam. Op een foto op Instagram laat ze zien dat ze aan het doorpassen is voor Victoria Secret, waar ze de modeshow voor zal gaan lopen. Ze schrijft erbij dat ze zich gelukkiger en gezonder voelt dan ooit.

De foto, waarop haar ribben duidelijk te zien zijn (gebruik te pijltjes aan de rechterkant van de foto om door de foto’s te scrollen), roept veel discussie op. Volgers noemen het ongezond en raden haar aan te gaan eten. Maar er zijn ook mensen die oproepen te stoppen het bodyshamen van mensen die dun zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.