Ook in de ban van Astrid Holleeder’s Judas? De serie staat nu op Videoland

Terwijl de rechtszaak van Willem Holleeder nog volop bezig is, is op Videoland vanaf vandaag de verfilming van het boek van Astrid Holleeder te zien. In de serie Judas volg je de criminele activiteiten van ’s lands beroemdste crimineel door de ogen van zijn zus Astrid.

Astrid Holleeder

Het verhaal van Astrid Holleeder is inmiddels algemeen bekend in Nederland. Haar boek Judas kwam als donderslag bij heldere hemel en stond maandenlang op nummer één in de boekenlijsten. Het was immers een primeur: een unieke binnenkijker in het gewelddadige leven van Willem Holleeder, die door zijn bloedeigen zus wordt verraden bij justitie. Vorig jaar verscheen het vervolg, Dagboek van een Getuige, en stond Judas op de planken in het theater.

Judas, de serie

Nu is het dus tijd voor de serie, die tevens flashbacks van Holleeder’s moeilijke jeugd in de Jordaan en de ontvoering van Freddy Heineken laat zien.

Sterrencast

Het verhaal van de meest bekende criminele familie van Nederland wordt natuurlijk niet door de minste acteurs gespeeld. Rifka Lodeizen – die je kunt kennen van Tonio, Overspel en Hartenstraat – vertolkt de rol van Astrid Holleeder. Marit van Bohemen (Goudkust, CampingLife) speelt de andere zus; Sonja Holleeder. En nu horen we je denken, ‘maar wie speelt Willem Holleeder?’ Dat is voorlopig nog niet bekend.

Nieuwsgierig? Bekijk de trailer hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Videoland | Beeld: trailer Judas
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.