Opgeruimd staat netjes, ook op de foto: de #trashtag-challenge gaat op dit moment viral

trashtag challenge

Er vliegt een nieuwe challenge rond op het wereldwijde web en hij wordt nu al vergeleken met de ALS Ice Bucket Challenge en de 10 Year Challenge. We hebben het over de #trashtag-challenge.

#trashtag challenge

De trashtag-challenge is eentje die Moeder Natuur en Marie Kondo trots maakt. Bij deze challenge draait het namelijk om het opruimen van afval. Het idee is simpel: zoek een rommelige, smerige (openbare) locatie op en maak daar een ‘voor’-foto van. Ruim de plek op – waarbij je letterlijk je handen uit de mouwen steekt – en maak vervolgens met opgestroopte mouwen een ‘na’-foto van de plek.

Photo or it didn’t happen

Die foto’s – uiteraard voorzien van de #trashtag – post je op social media en voilà: je laat de hele wereld zien dat je je steentje bijdraagt aan een schonere wereld.

Bonnetje erbij?

Deze mooie, milieuvriendelijke challenge waar we serieus nog wat aan hebben – #ootd, #lovemylife, #lovemyjob, kijken jullie mee? – is bedacht door Steven Reinold. Tijdens een roadtrip door Amerika waaide er een bonnetje uit zijn auto en we kennen het allemaal: voor Steven het wist, was ‘ie het bonnetje kwijt en zwerft het nu – door Stevens toedoen – nog steeds ergens in de natuur.

Steven besloot daarom de rest van zijn trip minstens honderd stuks afval op te ruimen. Hij deelde zijn verhaal en één, twee, drie, vier: de #trashtag-challenge was geboren op basis van bonnetjespapier. Inmiddels hebben meer dan 30.000 mensen hun #trashtag gepost. Doe je mee?

 

View this post on Instagram

 

If pictures could smell. #basurachallenge #trashtag

A post shared by Linde Merckpoel (@lindemerckpoel) on

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA banner

Bron: LINDA.nl, beeld: Instagram
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.