Vakantielijstjes

Ik heb van die momenten dat ik gewoon even zin heb om te schrijven. Momenten dat het typen me de strot uitkomt en liever pen en papier erbij pak.

Nouja, het moet niet zomaar papier zijn. Wel een mooi schrijfblok of schrift. Ik heb ze in alle soorten en maten. Met kaften in allerlei kleuren. Deze komen tevoorschijn wanneer ik weer inspiratie heb of aantekeningen moet maken voor school. Ook voor Viva heb ik al een volledig schrift vol gekalkt. Lijstjes met dingen te doen, aantekeningen en blogconcepten die ik in de trein heb geschreven. Het is bijna m’n stage handboek!

Lijstjes zijn DE oplossing
Sinds ik hier stage loop, maak ik steeds meer lijstjes. Soms ben ik best wel een vergiet en op deze vergiet-momenten zijn lijstjes erg handig. Ook zijn lijstjes DE oplossing voor mijn ik-wil-schrijven-maar-ik-weet-niet-wat probleem. Kijk, zo zijn twee problemen gelijk weer opgelost (als je de lijstjes niet vergeet te gebruiken dan).

Je hebt de standaard lijstjes als wat moet ik nog doen vandaag en wat moet ik nog kopen, maar er zijn nog véél meer lijstjes-mogelijkheden. Bijvoorbeeld: Wat heb ik geleend of uitgeleend, wat zijn mijn sterke en minder sterke punten, welke boeken wil ik nog lezen, welke films wil ik nog zien en noem maar op.

Ook tijdens de vakantie kan je druk aan de slag met lijstjes. Zo is het voor mij handig om op mijn vakantiebestemming een lijstje bij te houden met ‘dingen die ik volgend jaar niet moet vergeten’. Elke keer als ik op vakantie ben, denk ik wel eens ‘goh.. dat was ook handig geweest’, maar een jaar later ben ik het allemaal weer kwijt.

Meer ideeën voor vakantielijstjes:

  • Wat zijn mijn plannen na de vakantie?
  • Wat wil ik doen tijdens mijn vakantie?
  • Wat mij allemaal is overkomen tijdens mijn vakantie
  • Waar kan ik mij aan ergeren als ik op vakantie ben?
  • Mijn favoriete vakantielanden
  • Wat drink ik het liefst op vakantie?
  • Met wie ga ik het liefst op vakantie?

Houden jullie ook van lijstjes?
Kies dan één van de bovengenoemde onderwerpen en mail jouw lijstje vóór vrijdag naar estherv@viva.nl. De tien leukste, grappigste of origineelste lijstjes krijgen het ‘My favourite notes’ boekje thuisgestuurd. Hiermee heb jij al je lijstjes in één boekje! Vergeet dus niet je adres mee te sturen!

CC foto: westy48