Van provinciaaltje tot Viva-meisje

Van wie benne je d’r ien? Zullen de inwoners uit Enkhuizen aan een outsider vragen. Ik ben Kelly van Hal, twintig jaar en ik ben geboren en getogen in het altijd bruisende Enkhuizen; het dorpachtige stadje gelegen in de kop van Noord-Holland.

Glansrijke carrière
Maar hoe bruisend ook, in Enkhuizen zit een glansrijke carrière er voor mij niet in, tenzij ik palingroker of aardappelboer zou willen worden. Not! En daarom ben ik over die metershoge stadsmuren heen geklommen en als stagiaire op de redactie van Viva.nl beland. En we hebben er zin annn!

Stereotypje
Enfin, naast al het boerengepraat doe ik ook gewoon stadse dingen hoor. Zo bezoek ik regelmatig concerten – en dan niet van die in een schuur waar ze met bloemkolen gooien – nee, gewoon netjes met een zoete witte in een concertzaal in Amsterdam.
Ook ga ik regelmatig naar muziekfestivals als Lowlands, Rock Werchter en Sziget. Oké, daar komt mijn stereotypje wel weer even om de hoek kijken. Ik gooi er met halve liters pils en ren met rubberlaarzen door de modder over een evenemententerrein.

Legendarisch moment
Een halve kerel zou je misschien denken, maar koopjes jagen in grote modezaken, roddelen met vriendinnen, nagels lakken, maskertjes en soapies zijn al met al de activiteiten die ik het liefst doe.
En er is nog een favoriete bezigheid aan mijn lijstje toegevoegd: namelijk Viva.nl voorzien van sappige content. Vandaag is het legendarische moment dat ik de provinciale Westfries achter mij laat en mezelf omturn tot Viva-meisje, ‘’n mooi sjouwtje’ al zeg ik het zelf.
PS Verklarende woordenlijst:

Van wie benne je d’r ien?  – Wat is je achternaam?
‘n mooi sjouwtje – een uitdagend karwei

© foto: privé