Vegetariërs opgelet: er komt (eindelijk) een veggie hotdog bij IKEA

Zeggen wij IKEA, dan is de kans groot dat jij hotdog zegt. Deze guilty pleasure is voor velen inherent aan een bezoekje aan de Zweedse meubelgigant. Met mayonaise, ketchup of gedroogde uitjes (of allemaal), het is de ultieme traktatie voor jezelf nadat je door de winkel hebt geslenterd. En juist deze iconische snack gaat IKEA nu gebruiken om een standpunt te maken: er wordt een veggie variant geïntroduceerd!

Veggie hotdog

De veggie hotdog bestaat onder andere uit rode linzen, quinoa, wortel, boerenkool, kurkuma en gember. Met deze volledig plantaardige hotdog wil IKEA bezoekers inspireren tot een gezonder en duurzamer leven. De veggie variant is niet alleen gezonder dan de klassieke variant, maar ook een stuk beter voor het milieu. Zo is de CO2-uitstoot per kilogram zeven keer lager!

Marketing truc of verantwoord ondernemen?

Met de introductie van de veggie hotdog wil IKEA Food laten zien dat ze streven naar meer plantaardige, betaalbare producten. ‘Met ons grote, wereldwijde bereik voelen we ons verantwoordelijk om voedsel te serveren dat een positieve impact heeft op de planeet. Duurzamere opties zijn alleen succesvol als ze ook smaakvol zijn, daarom zijn we ontzettend trots op onze nieuwe veggie hotdog,’ vertelt Michael La Cour, Managing Director IKEA Food Services.

Je zou kunnen stellen dat A-merken als IKEA, Heineken, McDonald’s en Coca Cola een voorbeeldfunctie hebben. Zij hebben wereldwijde bekendheid én een wereldwijd publiek, waardoor leading by example wat makkelijker gaat. Duurzaamheid is een van de belangrijkste onderwerpen voor westerse millennials en is van steeds grotere invloed op merkkeuzes. Als A-merk is het daarom belangrijk om hierop in te spelen, maar doe je dat als leider of als volger?

De IKEA-hotdog is al bijna veertig jaar een begrip en werd in 1980 voor het eerst verkocht. In Nederland is de veggie hotdog vanaf 9 augustus te koop in alle winkels.

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.