VEMK: Giel Beelen

Het is weer tijd voor het wekelijkse item: Viva’s Echte Mannen Keurmerk. Vandaag is Giel Beelen de pisang!

Keurmerk…

Viva’s Echte Mannen Keurmerk bepaalt of de man een Echte Viva Man is. Een Echte Viva Man is: Benaderbaar, sterk, betrouwbaar, zacht op de juiste momenten, aantrekkelijk, een tikkeltje jongensachtig, heeft zelfspot en humor. Zou Giel voldoen aan de strenge eisen?

Biografie

Michiel Antonius Adrianus Beelen alias Giel Beelen is 34 jaar en geboren in Haarlem. Hij begon als vrijwillige presentator van een kinderprogramma voor de lokale omroep van Haarlem. Zijn eerste betaalde baan was als geluidstechnicus voor o.a. Radio 10 en Radio Noordzee. In 1997 gaat hij ‘s nachts bij radio 3FM programma’s presenteren voor de AVRO. Na een aantal jaren gaat hij ook overdag presenteren, onder andere het middagprogramma Giel hier voor de KRO. Momenteel heeft hij zijn eigen radioprogramma GI:EL elke werkdag van 6 tot 10 op 3FM en Nachtegiel dat elke vrijdag op zaterdagnacht tussen 1.00 en 4.00 wordt uitgezonden.

Plussen
+ Voor een goed doel vijf dagen radio maken in een broeikasachtig hok zonder voedsel, dan zeggen wij: Giel-Beelen-petje af.
+ Met Giel uit de boxen is het altijd lekker wakker worden.
+ Hij heeft een spitsvondig vocabulaire: Geilie Mineuk (Kylie Minogue), De Televaag (Telegraaf) en Amy Huiswijn (Amy Winehouse).

Minnen

– Hij at de moederkoek van een vrouw, sloot zich op als legbatterijkip (mooi wordfeud woord) en liet zich levend begraven. Grappig of grenzeloos?
– Hij zet mensen te kakken om er zelf beter van te worden.
– Een succesvol radiomaker, maar niet zonder slag of stoot. Giel wordt ontslagen nadat hij zich in de Dopeshow van de AVRO oraal liet bevredigen door een callgirl. In 2001 wordt Giel ontslagen bij de KRO nadat hij zegt dat hij Mein kampf het meest indrukwekkende boek vindt dat hij kent. Kort daarna wordt Giel bij de VARA ontslagen omdat hij de luisteraars van zijn nachtprogramma op 3FM oproept om brieven met poeder naar de KRO te sturen.

Eindoordeel
Ondanks je humor, je leuke radioprogramma en je inzet voor het goede doel word je door 78% geen Echte Man bevonden. *Zet hese stem op*, goedemorgen Giel!

Foto: Still uit filmpje