VEMK: Javier Guzman

Het is weer tijd voor het wekelijkse item: Viva’s Echte Mannen Keurmerk. Dit keer een kijkje achter de coulissen bij Javier Guzman.

Vleeskeurmerk? Nee, mannenkeurmerk!
Viva’s Echte Mannen Keurmerk bepaalt of de man een Echte Viva Man is. Een Echte Viva Man is: Benaderbaar, sterk, betrouwbaar, zacht op de juiste momenten, aantrekkelijk, een tikkeltje jongensachtig, heeft zelfspot en humor. Zou Javier voldoen aan de strenge eisen?

Biografie
Javier Guzman is geboren in Spanje, maar woont sinds zijn zevende levensjaar in Nederland. We kennen hem natuurlijk als de succesvolle stand-upcomedian en cabaretier. 

Plussen
+ Hij maakt van zijn zwakte zijn kracht door in zijn shows open over zijn verslaving te praten en er grappen over te maken.
+ Als je het voor elkaar krijgt om een avond lang een volle zaal te laten proesten en schuddebuiken van het lachen dan heb je humor en daar scoor je pluspunten mee!
+ Hij is Spaans! Dus mocht je hem aan de haak slaan, weet hij de mooiste plekjes in Spanje, maakt hij na zijn siësta een heerlijke Paella voor je, danst hij met jou de Flamenco en daarna kijken jullie samen naar de zonsondergang met een zelfgemaakte Sangria (hij zelf neemt dan natuurlijk een sapje).

Minnen
–  Op de bühne vermaakt hij iedereen, maar wanneer hij van de planken afstapt, leeft hij naar eigen zeggen een somber bestaan.
– Achter de grappenmaker, gaat een bewogen verleden schuil. En daardoor is hij geen makkelijke. Op zijn zestiende werd hij uit huis geplaatst vanwege zijn gedrag. Hij is verslaafd geweest aan alcohol, is gescheiden en sindsdien mag hij niet meer alleen zijn met zijn dochtertje.
– Vorige week gooide hij voor de tweede keer de handdoek in de ring en cancelde al zijn theatershows, omdat hij te veel hooi op zijn vork heeft genomen. Doe maar even rustig aan Guzman: tranquilo.

Eindoordeel
Het was een nek-aan-nekrace, maar met 51% van de stemmen is Javier een echte Viva man bevonden! En dat betekent  dat hij het mannen keurmerk heeft weten te bemachtigen. En nu uit rusten Javier.  Een paar maanden op vakantie naar Spanje bijvoorbeeld;)?

Foto: still uit filmpje