VEMK: Waldemar Torenstra

Het is weer vrijdag en dat betekent dat Viva’s Echte Mannen keurmerk weer wordt uitgedeeld! Het ‘slachtoffer’ van deze week is Waldemar Torenstra. We bespreken hem weer de welbekende plussen en minnen.

Maar eerst even over dat keurmerk
Viva’s Echte Mannen Keurmerk bepaalt of de man een Echte Viva Man is. Een Echte Viva Man is: Benaderbaar, sterk, betrouwbaar, zacht op de juiste momenten, aantrekkelijk, een tikkeltje jongensachtig, heeft zelfspot en humor. Is het Waldemar gelukt om door de strenge keuring heen te komen?

Over Waldemar
Je kent deze 37-jarige acteur van zijn rollen in verschillende films. In 2002 speelde hij Gerrit in ‘Ja zuster, nee zuster’. Daarna volgden nog film als ‘Zomerhitte’, ‘Bride Flight’ en ‘De gelukkige huisvrouw’. De aankomende weken presenteert hij het tv-programma ‘Ze is van mij’ waarin er openhartig over vrouwen wordt gepraat. Waldemar is het liefje van Sophie Hilbrands, samen hebben zij een dochter (Robin Madelief).

Plussen
+ Hoewel Waldemar een beetje flaporen en een blij gezicht heeft, vinden wij hem wel een ontzettend mooie man. Hij heeft een stoere, James Dean-achtige uitstraling en een mooie bos haar.
+ Hij heeft een relatie met Sophie Hilbrand, en Sophie Hilbrand dat is gewoon de leukste en stoerste vrouw van Nederland. Dan moet Waldemar in het echt toch ook heel leuk zijn?
+ Wij snappen niet wat er erg is aan de komkommertijd. Want tijdens de komkommertijd zie je Waldemar veel vaker op televisie. In voorgaande jaren zagen we hem al als presentator van ‘De zomer draait door’. Deze zomer presenteert hij het programma ‘Ze is van mij’. Zijn verlegen blik en zijn mooie kop maken hem om op te vreten. Wij zitten in ieder geval de hele zomer kwijlend voor de televisie. Lang leve de komkommertijd.

Minnen
– Hij sloeg ooit een vrouw met de vlakke hand. Hij beweerde dat ‘zijn hand uitschoot’ toen zijn toenmalige vriendin irritant gedrag vertoonde. Zelf zegt hij er het volgende over in een interview met de Nieuwe Revu: “Ik had de ballen om mijn verhaal in de groep te gooien met het risico dat ik opeens een vrouwenbasher ben. Maar ja, dat moet dan maar”. Tja Waldemar, ten eerste bén je een vrouwenbasher en ten tweede is het behoorlijk dom om je verhaal in de groep te gooien. Had gewoon wijselijk je mond gehouden en ga je alsjeblieft heel snel schamen in een hoekje.
– Wat had hij een irritante rol als Gerrit in Ja zuster, nee zuster! Vooral de scene waarin hij met opgetrokken sokken, witte HEMA-slip en bijpassend hemd over het dak heen banjert terwijl hij zingt over zeventien duivies. Hoewel we Waldemar erg aantrekkelijk vinden, zorgde dit wel even voor een grote frons op ons gezicht.
– Hij gelooft niet in monogamie. (Of is dit -voor ons- juist goed nieuws?) Hoe lief hij er ook uitziet, toch lijkt het er een beetje op dat hij een bad boy is.

Het eindoordeel
Waldemar is de koning van het Mannen Keurmerk! 65% van de Viva-vrouwen vindt Waldemar namelijk een echte man. Hiermee stoot hij Guus Meeuwis van de troon, gefeliciteerd Waldemar!

© Beeld: Still uit filmpje

Viva’s Echte Mannen Keurmerk bepaalt of de man een Echte Viva Man is. Een Echte Viva Man is: Benaderbaar, sterk, betrouwbaar, zacht op de juiste momenten, aantrekkelijk, een tikkeltje jongensachtig, heeft zelfspot en humor. Zou Johnny de Mol voldoen aan deze strenge eisen?