Verbeten daten

Wie een man wil voor kerst, hoeft niet ver meer te zoeken. Een kwestie van Tindr of een van de duizend datingsites opstarten, danwel kroegen en kennissenkringen afschuimen en een date is fluks geregeld. En als het op niets uitloopt? Dan date je gewoon verder.
Verbeten daten. Het is een betrekkelijk nieuw fenomeen. We hebben op dit moment 2,8 miljoen singles in Nederland, en dat aantal blijft volgens verwachting groeien. De reden is overbekend: we houden het in onze relaties –net als in onze banen- steeds korter uit, en ook het huwelijk heeft al lang niets meer te maken met ‘tot de dood ons scheidt’: het CBS becijferde dat een huwelijk gemiddeld nog maar veertien jaar duurt. We zijn dus vaker single in ons volwassen leven, en aangezien de mens van nature toch niet gemaakt is om alleen te zijn, blijven we onvermoeibaar zoeken naar een wederhelft. Een hausse aan datingsites helpt ons bij deze queeste, waarvan Tindr de nieuwste hype is. Hype zelfs, want daten is hip. In het analoge tijdperk was de contactadvertentie hét equivalent van sneu, nu ben je sneu als je als verse single níet eens een kijkje neemt in de online snoepwinkel. En aangezien er zoveel keus is, is de verleiding niet groot om aan de eerste de beste droplul te blijven plakken. Er is er vast een die zoeter smaakt. Kortom: next!

Herkenbaar? Doe de test en je weet zeker of je een Verbeten Dater bent.

Soms denk ik tijdens de date al: ‘Next!’
Tijdens de date vink ik in mijn hoofd mijn eisenlijst af.
Ik knap vrij snel af, ook op kleine dingen.
Je bent bereid ‘desnoods deze even te houden’, zodat je met kerst voorzien bent.
In je Whatsapplijst staan meer dan vijf mannen op date-afroep.
Je gaat voor De Ware en voor niemand anders.
Als ik De Ware ontmoet weet ik dat meteen.
Als ik dat gevoel dus niet meteen heb, is het gedoemd te mislukken.
Mannen laten vaak niets meer van zich horen na een paar dates.
Vind ik ‘m leuk genoeg, dan laat ik het merken ook.
Het ligt niet aan mij, er zijn gewoon bijna geen leuke mannen.
Als ik niet date, heb ik het gevoel dat mijn liefdesleven helemaal stil ligt.

Scoor je meer dan vier keer ‘ja’? Dan is het zaak je dategedrag eens goed onder de loep te nemen. Bedenk dat je als Verbeten Dater altijd met 1-0 achter staat. Reboot, en vooral: relax.

Lees meer over dit fenomeen in de VIVA van deze week!

Bron: VIVA 50
Beeld: VIVA 50