Verf je slaapkamer in deze kleur voor een betere nachtrust

nachtrust slaapkamer kleur

Slaap je slecht? Er zijn meerdere dingen die invloed kunnen hebben op de kwaliteit van je nachtrust; zo kan stress er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vaak wakker ligt. Maar wist je dat de kleur van je slaapkamer ook een rol kan spelen?

Onderzoekers van Travelodge gingen bij 2.000 Britse gezinnen langs om de link tussen de slaapkamerkleur en de kwaliteit van de nachtrust te onderzoeken. Ze ontdekten dat mensen met een blauwe slaapkamer zo’n 7 uur en 52 minuten sliepen; hiermee staat de kleur blauw voor in de slaapkamer op de eerste plek.

Fijner wakker worden

Ook eerdere onderzoeken bewijzen dat blauw de meest geschikte kleur voor in de slaapkamer is. Je zou er niet alleen beter door in slaap vallen, maar ook fijner door wakker worden. Dit komt doordat de kleur gevoelens van kalmte stimuleert. Daarnaast zou het onze hartslag verlagen en kan ook de bloeddruk er baat bij hebben.

Groen en geel

Geen liefhebber van de kleur blauw? Ook met een groene of gele slaapkamer zit je goed. In slaapkamers met deze kleuren zouden mensen gemiddeld 7 uur en 40 minuten slapen.

Paars, grijs en bruin

De kleuren die je beter niet in de slaapkamer kunt halen, zijn grijs en bruin. Deze worden namelijk gelinkt aan depressieve gevoelens en somberheid. Aan paarse muren zou je je helemaal niet moeten wagen; volgens de onderzoekers van Travelodge slapen mensen in een paarse slaapkamer tot minder dan 6 uur per nacht. Dit zou hoogstwaarschijnlijk komen doordat de kleur een stimulerend effect heeft en je dus lastig in slaap kunt vallen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Het Laatste Nieuws | Beeld iStock