Verhuizen vanwege de buren?

Mieke (32): “Een aantal jaar geleden zijn wij naar een woonerf verhuisd zodat onze dochter Nadine daar – samen met andere kinderen – veilig buiten kan spelen. Maar sinds een jaar wordt het speeltuintje bij ons voor de deur geterroriseerd door onze buren.

Mijn dochter, maar ook andere kinderen uit de straat, worden door hen lastiggevallen en weggejaagd. Als ze met een bal spelen, knikkeren of tikkertje doen, zorgen ze voor overlast volgens buurlief.

Nadine voelt zich niet meer vrij om buiten te spelen. De wijkagent is al langs geweest en er heeft iemand bemiddeld, maar tot nu toe zonder resultaat. Mijn man en ik overwegen nu serieus om te verhuizen naar een andere ‘kindvriendelijke’ buurt. Maar aan de andere kant wil ik me ook niet laten wegpesten. Zal ik voor mijn dochters speelvrijheid gaan en toch verhuizen?”

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voornaam komt erbij en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

© Foto: Getty Images