Vermeende lesbische activiteiten

Oprah Winfrey heeft bekend gemaakt dat ze niet lesbisch is. Dat is nieuws hoor, mensen.

Ik ben dan niet de BFF van Oprah
De geruchten gingen al tijden. Oprah heeft al twintig jaar een relatie met Stedman Graham. Of is het uit? Ik vind hun relatie altijd een beetje onduidelijk, maar goed, ik ben Oprah’s BFF ook niet. Nee, want die BFF is Gayle. Gayle King. Ze kennen elkaar al jaren, en wij kennen Gayle vooral van haar sidekick-achtige optredens in de Oprah Winfrey Show.

De heteroseksuele dekmantel
Maar een innige vriendschap tussen vrouwen is in de VS blijkbaar reden voor hardnekkige achterdocht. Oprah en Gayle zouden stiekem al tijden een relatie hebben. Stedman zou maar een heteroseksuele dekmantel zijn voor Oprah’s lesbialiteiten met haar beste vriendin.

Wij deden lang niet zo debiel bij Mirella en Froukje
Wat een debiele discussie hè? Toen bleek dat presentatrice Mirella van Markus lesbisch is, was niemand in Nederland stomverbaasd. En ook toen bleek dat Froukje Jansen een relatie met een vrouw heeft, gingen er misschien een paar wenkbrauwen richting kruin (van teleurgestelde mannen), maar dat was het dan ook wel.

Nu zijn Mirella van Markus en Froukje Jansen ook geen Oprah’s (al zie ik voor beiden heus wel potentie, dus zet ‘m op vrouwen!!!) Maar ik ben blij dat wij in Nederland op zo’n manier reageren. Wat een heisa rondom iemands seksleven.

En toen moest Oprah huilen
En nu heeft Oprah zelf de angel uit het hele verhaal getrokken. Ze was daarvoor bij huilebalkspecialiste par excellence Barbara Walters.  Barbara vroeg naar haar relatie met Gayle, en Oprah zei allerhande lieve dingen. Ze was de moeder die ze nooit heeft gehad. De vriendin die ze iedereen wenste. En Oprah moest huilen, omdat ze die dingen nog nooit echt tegen Gayle had gezegd.

En over haar vermeende lesbische activiteiten zei ze: a. mensen denken dus dat ik lieg en b. als ik lesbisch zou zijn, zou ik daar toch niet over liegen?

Go Oprah. Wederom heb je bewezen een van mijn meest favoriete personen op aarde te zijn. Ook al ben je dan niet van de partij (zo noemen wij de lesbische commune in mijn vriendenkring) en kun je misschien niet eens scharen: ik hou toch wel van je.

Kunnen we dan nu ophouden over de seksuele geaardheid van mevrouw Winfrey? Dank.

CC Foto: nayrb7