Verslaafd aan mijn mobiele telefoon

Mijn omgeving vindt dat ik belachelijk verslaafd ben aan mijn mobiele telefoon. Toegegeven, ik kan ook eigenlijk niet zonder. Als ik hem een keer per ongeluk vergeten ben, raak ik een soort van in paniek. Een hele dag niet bereikbaar, dat is voor mij eigenlijk ondenkbaar. Ik ben verslaafd aan Twitter, Facebook, Whatsapp en e-mail. Ook het nieuws wil ik niet missen, ik blijf graag altijd en overal op de hoogte.

Toen mijn vorige mobiele abonnement afliep, moest ik wel even goed nadenken wat ik wilde. Ik wil overal en altijd gebruik kunnen maken van mobiel internet, dus vind ik het belangrijk dat ik altijd goed bereik heb. En ik wil natuurlijk geen torenhoge rekening. Tijd om met een expert te praten.

Voorlichting
Ik liet me voorlichten over een passend mobiel internet-abonnement en kreeg er eentje van 1 Gb per maand geadviseerd. Het zei me he-le-maal niets, maar na wat uitleg verzekerde de verkoper me dat ik daar genoeg aan zou hebben. In mijn ogen was ik een enorme grootverbruiker, dus ik was erg benieuwd of ik het inderdaad zou gaan redden. Ik had geen zin om extra kosten te maken.

Wi-Fi
Gelukkig gaat dat nog elke maand goed. Overal waar ik kom probeer ik gebruik te maken van gratis Wi-Fi, als dat kan. Daarmee bespaar ik op mijn internetgebruik! Dat is vooral handig als je grote bestanden als apps wil downloaden en zware websites vol grote plaatjes wil bekijken.

Het valt mee!
Uit de test op Vrouwonline.nl bleek zelfs dat ik helemaal geen grootgebruiker ben, maar een gemiddelde gebruiker (medium user). Het valt allemaal best mee! Ik ben dan wel zo ongeveer dag en nacht online, maar op een manier die niet veel MB’s kost. Zo bekijk ik YouTube-filmpjes het liefst gewoon op mijn laptop, veel groter en duidelijker. En spelletjes als Wordfeud speel ik wegens tijdgebrek (jammergenoeg) een stuk minder vaak dan eerst. Al heb ik me wel laten vertellen dat Wordfeud niet veel MB’s kost. E-mailen doe ik wel, maar dan alleen kort en snel, zonder enorme bijlagen.

Spotify
Voorlopig kan ik dus nog wel even vooruit. Ik denk dat ik maar eens ga experimenteren met het muziekprogramma Spotify op mijn mobiel. Dat is ideaal voor thuis, maar moet onderweg ook heel prettig werken, heb ik me laten vertellen. Zo kun je offline playlists beluisteren zonder MB’s te gebruiken. Ideaal, want als je de muziek via Spotify streamt, kost dat je 1 MB per minuut!

Ik en mijn mobiele telefoon: de beste vrienden.

Wil je ook weten wat voor mobiel internet-gebruiker jij bent? Doe de test op Vrouwonline.nl.

Foto: Thinkstock