Vette baan: Melanie (28) is founder van Blue Purple Events

Melanie Westdijk

In ‘Vette baan’ vertellen vrouwen over hun toffe carrière. Deze keer: Melanie Westdijk. Werk: eventmanger en founder Blue Purple Events | Leeftijd: 28 | Relatiestatus: samenwonend met vriend Jeroen en kat Puk | Trots op: mijn vriend, die in 2016 de finale van Het Leids Cabaret Festival heeft gehaald |  Instagram: 
@bluepurpleevents.

Tekst Kim Buitenhuis | Beeld Anne Hospers

Tips van Melanie

Salarisindicatie “Wat 
je verdient hangt af van het aantal opdrachtgevers, de grootte van de klus en je 
onderhandelingskills. Voor een grote klus waar je zestig tot tachtig uur aan kwijt bent, kun je gemiddeld € 1500 tot 
€ 2000 netto vragen.”

Onderhandeltip “Wees zo eerlijk en transparant mogelijk en zeg iets als: ‘Wil ik er bedrag X aan overhouden, dan heb ik deze prijs nodig als ik er zo veel uur aan besteed.’ En zet áltijd hoger in, dan kom je nooit te laag uit.”

Struggles “Ik ben net een jaar bezig, en het blijft een spannend moment als je even geen nieuwe klussen in het vooruitzicht hebt. Maar tot nu toe komt het steeds weer goed.”

Carrièretip “Ik heb een flexwerkplek bij #workmode. Daar zitten verschillende girlbosses, veel uit de creatieve sector. Erg inspirerend en handig. Ik heb er bijvoorbeeld al een fotograaf voor mijn events aan overgehouden.”

Handige app “Wunderlist, waarop ik al mijn to do-lijstjes overzichtelijk op één plek kan bijhouden. En Google Drive 
is een must om overal bij je documenten te kunnen.”

Meer lezen over de job van Melanie? Check de rubriek ‘Vette baan’ in VIVA 4. De editie ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «