VIDEO: Carpool College: Cynthia Schultz in gesprek met Jacqueline Vizee

Zet twee inspirerende vrouwen bij elkaar in de auto en het is een gegarandeerde match. Dit keer geeft blogger Cynthia Schultz (26) een lift aan VIVA400-vrouw Jacqueline Vizee (33), organisator van grote events voor VEED Festival, Heineken en Vogue.

Tekst Daphne Ponsteen

Het Almeerderstrand is de plek waar Cynthia en Jacqueline in de Renault Twingo heen cruisen. Speciaal voor VIVA400 Carpool College delen de twee een auto om handige carrierètips uit te wisselen. Ze hebben allebei ervaring met het organiseren van evenementen, aan gespreksstof dus geen gebrek. Drie jaar geleden fuseerde Jacquelines bedrijf Live Republic met Backbone International. Nu organiseert en produceert ze met haar eigen bedrijf de grootste evenementen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Jacqueline actief in de Raad van Toezicht voor Stichting de Ster. Een stichting die kampen organiseert om kinderen zeker te laten zijn van hunzelf.

Stress zou je van de werkvloer moeten verbannen

Dit Carpool College richt zich op planning en structuur op de werkvloer. Maar hoe breng je structuur aan in je werk als je elke week op een andere locatie zit? Jacqueline: “Ik ben van mening dat stress moet worden verbannen van de werkvloer. Als je gestrest bent, straal je dat uit naar je collega’s. En dat komt de werksfeer niet ten goede. Een enthousiaste ploeg is voor mij belangrijk, en gelukkig werk ik met een erg leuk team. Ik laat mijn collega’s helemaal los, ga niet bij ze op de lip zitten. Laat iemand maar een keer op z’n bek gaan en fouten maken, daar leert ie van.”

Slimme post-its

Als haar wordt gevraagd naar de manier waarop Jacqueline zorgt dat ze niks vergeet, antwoordt ze enthousiast: “Post-its! Ik plak ze overal op. Ik merk dat jonge mensen bijna nooit meer iets opschrijven, maar ik doe dat altijd meteen. Zo blijft mijn to-dolijst ook niet de hele dag door mijn hoofd spoken. Als je het opgeschreven hebt, blijkt wat je moet doen ook best mee te vallen. Zo heb ik een beetje mijn eigen structuur gevonden.”

Attente app

Jacqueline is dus een relaxte collega. Maar hoe zit dat privé? “Ook in mijn vrije tijd maak ik gebruik van notities. Maar dan in de vorm van Evernotes, een app die ik koppel aan mijn telefoon, laptop en tablet. Ik vind het belangrijk om attent te zijn, in m’n werk en in de rest van mijn leven. Ik laat niet graag iets aan het toeval over, en heb dan ook alle belangrijke gebeurtenissen genoteerd staan.”

Succesles

Cynthia Schultz is de eerste Nederlandse beautyblogger en schrijft al tien jaar over beauty op misslipgloss.nl. Wat heeft zij geleerd van Jacqueline? “De meest waardevolle les van Jacqueline vond ik dat ze aangeeft nooit stress te hebben. Wat een eyeopener! Ik wist natuurlijk wel dat het allemaal ‘in je hoofd’ zit. Maar hoe zij uitlegt dat je door stress toe te laten alles erger maakt voor jezelf en je team, maakt het heel logisch. Nu alleen nog oefenen.”

ambitietest

Ontdek welk ambitietype je bent op Renault.nl/VIVA400 en maak kans op een weekend weg!