VIDEO: Carpool college: Sanny Verhoeven in gesprek met Myra de Wildt

Zet twee inspirerende vrouwen bij elkaar in de auto en het is een gegarandeerde match. Dit keer geeft blogger Sanny Verhoeven (30) een lift aan VIVA400-vrouw Myra de Wildt (36), oprichtster van het succesvolle online platform happysinglemoms.nl.

Het Erasmuspark in Amsterdam ligt te shinen in de zon als blogger Sanny om de hoek komt rijden met ‘happysinglemom’ Myra op de bijrijdersstoel. Speciaal voor VIVA400 Carpool College delen de twee een Renault Captur om handige carrièretips uit te wisselen. Zowel Sanny als Myra hebben jarenlange online schrijfervaring en dus flink wat gespreksstof. Met haar digitale platform richt Myra zich sinds 2014 op zelfstandige moeders (“want ‘alleenstaanden’ klinkt zo zielig, vind ik”), waarvan er ongeveer een half miljoen rondlopen in Nederland. “Ik was al tijdens mijn zwangerschap alleen, en juist in die periode word je geconfronteerd met heel veel emoties. Die wilde ik met iemand delen die hetzelfde meemaakte of had meegemaakt, ik wilde praten over de dingen die me bezighielden. Op internet kon ik nauwelijks iets vinden. Toen besloot ik zelf iets op te zetten.”

All the single moms

Naast artikelen over opvoeding, gezondheid, lifestyle en spiritualiteit is er op het platform ook een ontmoetingsplek voor moeders. Net als bij een datingsite kun je in contact komen met vrouwen die in dezelfde situatie zitten als jij. “Ik zie veel vriendschappen ontstaan op de site. Single moeders kunnen zich alleen voelen omdat ze ineens buiten hun vriendengroep
vallen – alle andere vriendinnen hebben vaak wél een relatie. Via het platform vinden ze steun bij elkaar.” Vriendschappen zijn belangrijk voor Myra. “Ik heb ook veel leuke vrouwen ontmoet via het platform. Met een van hen heb ik een fijne omgangsregeling: we passen regelmatig op elkaars kinderen. Dat is prettig. Het zorgt voor een goeie balans tussen werk en privé.”

“Dat ik nu van mijn platform kan leven, voelt als een beloning voor mijn harde werk”

Goeie reacties

Happysinglemoms.nl is dus ontstaan vanuit een persoonlijk gemis. “Ik heb het platform eerst op vrijwillige basis onderhouden en ik heb het ook niet opgericht met de bedoeling om er geld mee te verdienen. Dat ik er nu van kan leven, voelt als een beloning voor mijn harde werk.” Myra krijgt veel reacties. “Het is onvoorstelbaar hoeveel vraag er is naar content voor zelfstandige moeders. Ik krijg vaak mails van vrouwen die me bedanken. Denk aan berichtjes als: ‘Eindelijk voel ik me niet meer de enige op de wereld.’ Ik had nooit gedacht dat mijn platform zo groot zou worden.”

 

Succesles

Sanny Verhoeven (30) werkt al elf jaar als presentatrice en blogt sinds drie jaar op sannyzoektgeluk.nl. VIVA vroeg Sanny welke les zij van Myra heeft geleerd. “Ik denk dat Myra en ik veel op elkaar lijken. We proberen met ons platform mensen op een positieve manier te ondersteunen en te  informeren. Ook willen we laten zien wat ons gelukkig maakt. Myra voedt haar kind heel erg op vanuit haar gevoel, houdt altijd contact met zichzelf. Dat vind ik heel mooi om te zien. Ook vind ik het knap dat ze elke dag mediteert. Dat is iets wat ik ook graag zou willen. Het lukt alleen nog niet altijd.”

ambitietest

Ontdek welk ambitietype je bent op Renault.nl/VIVA400 en maak kans op een weekend weg!