VIDEO: Carpool College: Yara Michels in gesprek met Nina Pierson

Zet twee inspirerende vrouwen bij elkaar in de auto en het is een gegarandeerde match. Dit keer geeft blogger en YouTuber Yara Michels (27) een lift aan VIVA400-vrouw Nina Pierson (30), eigenaresse van saladebarketen SLA en online magazine Bedrock.

Tekst Jessica Sindelka | Beeld Emma Peijnenburg

“Een moment hoor, nog even wat eten,” zegt Nina Pierson, terwijl ze in een van haar eigen SLA-vestigingen in Amsterdam snel een gekookt eitje naar binnen werkt. De eigenaresse van de saladebarketen is in april bevallen van een  dochter en geeft nog borstvoeding, waardoor haar eetlust naar eigen zeggen eindeloos is. “Wist je dat je veel sneller weer in shape bent als je borstvoeding geeft? Je verbrandt wel vijfhonderd extra calorieën per dag!”

Elke keer als ik er binnenstap, denk ik: wauw, wat vet dat dit van mij is

Trotse ondernemer

Nina komt net terug van een ritje in de rode Renault Clio die voor de deur staat, waarin zij aan Yara Michels, speciaal voor VIVA400 Carpool College, alle ins en outs heeft verteld over het starten van een eigen onderneming. Haar eigen SLA loopt als een trein en heeft inmiddels acht vestigingen in Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Den Haag. “Elke keer als ik er binnen stap, denk ik weer: wauw, wat vet dat dit van mij is. Ik vind het heerlijk om hier af en toe met m’n laptop te gaan zitten. Niet alleen als ondernemer, maar ook als consument. De sfeer is ontspannen en het maakt niet uit wat je eet, want alles is gezond. Ik zou willen dat ik meer tijd had, zodat ik elke vestiging af en toe kon bezoeken.”

Gat in de markt?

“Toen wij met SLA begonnen, was de health-trend nog niet zo booming. Wij zijn precies op het goede moment begonnen: de vraag naar gezond eten werd steeds groter, maar er was nog nauwelijks aanbod. Er waren veel broodjeszaken en restaurants, maar niets rondom health. Mijn man en ik dachten: óf we hebben een gat in de markt gevonden en ontdekken dat op het perfecte moment, óf Nederland heeft hier totaal geen behoefte aan en wil gewoon brood eten. Dat bleef voor ons de vraag totdat de eerste vestiging openging.”

Blijf bij jezelf

“Wil je een eigen onderneming starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek iemand die jou kan helpen, of dat nu een coach of een mentor is. Ik had het nooit kunnen doen zonder de mensen om me heen. De kunst is om iemand te vinden die jou versterkt, die anders is dan jij en die jouw kwaliteiten aanvult. En hou het dicht bij jezelf. Kijk naar wat jij mist. Is dat iets wat iedereen mist? Zijn er meer mensen die er behoefte aan hebben? Als dat zo is, zit je goed.”

Succesles

Yara Michels is oprichter van blog Chapter Friday. VIVA vroeg haar welke les zij heeft geleerd van Nina. “In elk geval dat een idee de ruimte mag krijgen om volwassen te worden. We zijn vaak zo perfectionistisch dat we willen dat alles er al fantastisch uitziet voordat we er over durven te praten. Maar je kunt vooraf niet alles weten en hoeft dus ook nog geen perfect businessplan of product te hebben. Ga gewoon aan de slag, de rest ontwikkelt zich gaandeweg wel verder. Ook geloof ik net als Nina in het belang van het hebben van een goed team. Je bent zelf nu eenmaal niet de beste in alles en anderen kunnen helpen met dingen die zij goed kunnen.”

renault-test

Welke Renault past bij jouw ambitie? Doe de ambitietest! Je maakt dan meteen kans op een heerlijk weekend weg naar Maastricht in jouw type Renault, inclusief € 500,- shoptegoed en verblijf in het Hampshire Designhotel! Ook maak je elke week kans op een tegoedbon van weekendjeweg.nl. Klik hier om de test te doen.