Vier vrouwen, zestien kinderen

Kun je je voorstellen dat jouw man nog drie vrouwen heeft? Dat je met deze vrouwen en jouw man in een huis woont en zorgt voor zestien kinderen?

Sister Wives
In de serie Sister Wives krijg je een kijkje in het leven van de familie Brown. De heer des huizes, Kody Brown is al jaren getrouwd met drie vrouwen. Onlangs trouwde hij vrouw nummer vier. Deze levenswijze heet Polyamorie, dit betekent dat je erkent dat het mogelijk is om van meer dan een persoon tegelijk te houden. In de serie Sister Wives kun je zien hoe dit er in de praktijk aan toe gaat.

Toevallig zag ik gisteren een interview met de familie Brown bij Oprah.

Trots
Kody zat er het hele interview een beetje trots bij en dat vind ik niet gek. Je moet kunnen lullen als brugman om dit voor elkaar te kunnen krijgen bij de vrouwen. Toch leek het me best een aardige vent. En die vrouwen zagen er ook tevreden uit. Ze hebben hier zelf voor gekozen en zijn gelukkig met de manier waarop ze leven, niets mis mee toch? Ook de kinderen vonden het geen probleem, zij ervaren het als normaal en vinden hun gezinsleven druk maar gezellig.

Geloofsovertuiging
Er was alleen een ding dat ik niet snapte. Niemand van Kody’s vrouwen hield er zelf meerdere mannen op na. Kody gaf ook aan dat hij het niet zou accepteren als ze het wel zouden doen. Dit heeft met hun geloofsovertuiging te maken.

Geloofsovertuiging of niet, het zou me toch een beetje steken. Ik zou het vrij lullig vinden dat alleen een man meerdere vrouwen zou mogen.

Lekker onoverzichtelijk
Aan de andere kant zou de situatie dan helemaal onoverzichtelijk worden. Zelf zou ik er niet aan moeten denken om mijn vriend te delen met meerdere vrouwen. En ik moet ik er al helemaal niet aan denken om drie mannen in huis te hebben, wat een drukte zeg.

Smullen
Toch moet ik toegeven dat ik zat te smullen bij alle fragmenten van Sister Wives op You Tube. Juist omdat het zo’n ver van mijn bed show is vind ik het reuze interessant.

Bekijk hier het fragment waarin Kody trouwt met vrouw nummero vier, Robyn. Lees ook het artikel over polyamorie in Viva 25 (vanaf vandaag in de winkel).

© Beeld: still van YouTube