De vijf plekken in huis die je áltijd vergeet schoon te maken

schoonmaken

Frisse lakens, gelapte ramen en een vloer die spik en span is. Schoonmaken mag dan misschien niet je grootste hobby zijn, maar wat voelt het héérlijk als alles weer glimt. Maar weet je zeker dat je in je schoonmaakroutine niks overslaat? Deze vijf plekken worden nog weleens vergeten.

 1. Achter de wc
  Het toilet schoonmaken, het lijkt simpel: de bril, de pot, de vloer, het prullenbakje en klaar is Kees. Don’t forget: ook achter de wc kan het vies worden.
 2. Vaatwasser
  Het voelt misschien een beetje dubbel: iets schoonmaken wat bedoeld is om zelf schoon te maken. Toch is het belangrijk om je vaatwasser schoon te houden door achtergebleven etensresten te verwijderen en te reinigen met soda en azijn.
 3. Onder de zitkussens op je bank
  Helaas: alleen een stofzuiger halen over het zitoppervlak van je bank is niet genoeg. Haal zo nu en dan je kussens eraf en maak ook daaronder schoon.
 4. Ventilatoren
  Vooral de varianten die aan het plafond hangen worden nogal eens vergeten. Enig idee hoeveel stof er ophoopt aan de bovenkant van zo’n ding?
 5. Bedrokken
  Heb jij van die gezellige rokken aan de rand van je bed, die al je schoenendozen, winterjassen en extra matrassen op de grond verhullen? Daar blijkt hartstikke veel stof in te blijven hangen. De rokken hebben zelfs de bijnaam dust ruffles. Vergeet dus niet om deze af en toe (bijvoorbeeld samen met je beddengoed) in de wasmachine te gooien.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.