VIVA goes Google: Mannenpanel over online shoppen

online dating

VIVA goes Google! Een aantal weken geleden werd de VIVA-redactie voor twee dagen verplaatst naar het kantoor van Google in Amsterdam. Een geweldige werkplek met net zulke medewerkers, waarvan vooral de Googlemannen in de smaak vielen. Tijd om ze aan de tand te voelen over allerlei online kwesties. Deze week: online shoppen!

chris

Chris (37), sales manager

Gebruikt: Google +, Facebook, LinkedIn, Twitter

“Online shoppen doe ik het liefst alleen maar. Bijna al mijn kleding, autoverzekeringen, spullen voor in huis, mensen die klusjes kunnen doen: echt alles. Ik vind het ideaal. Ik haat het om naar de winkel te gaan, online kan ik gewoon heel snel kijken, bestellen en weer verder. Ik vind het ook heel leuk om op Marktplaats naar allerlei zooi te speuren. Boodschappen laat ik meestal door Albert Heijn thuisbezorgen. Als ik snel iets nodig heb, ga ik nog wel naar de winkel. Maar liever niet, lever het maar gewoon thuis af.

Inmiddels weet ik ook precies welke maat ik heb, dus kleding past meestal wel. En die ene keer dat het kledingstuk het net niet helemaal is, gooi ik het vaak toch in de kast, terwijl ik het dan helemaal niet aantrek. Maar dat accepteer ik als collateral damage.”

 

IMG_2990

Maarten (30), ads solutions consultant

Gebruikt: Facebook

“Een spijkerbroek of schoenen, dat wil ik gewoon echt passen. Maar gadgets, die koop ik wel online. Boodschappen doe ik nog niet online, maar concepten als Hello Fresh vind ik wel interessant. Ik zou er op zich wel gebruik van willen maken, maar mijn vriendin zorgt altijd voor het eten.”

 

 

 

Pepijn

Pepijn (29), media consultant

Gebruikt: LinkedIn, Twitter, Facebook

“Ik shop heel veel online. Ik heb een bovengemiddelde interesse voor online – ik werk niet voor niets bij Google – maar daarnaast vind ik het gewoon heel praktisch en handig. Ik heb onlangs nog nieuwe schoenen besteld, die worden gewoon op kantoor geleverd. Voor kleding begrijp ik wel dat je wilt passen en voelen of het mooi is, dus dat doe ik ook wel, maar als ik iets niet kan vinden in mijn maat koop ik het altijd online. Boodschappen doe ik ook altijd online. Ik snap eigenlijk niet waarom wij nog vrijwillig naar de supermarkt gaan, spullen uit de schappen halen, in de rij te gaan staan en afrekenen bij een chagrijnige caissière. Het kost tijd en het is niet leuk, dus waarom doen we het nog?”

 

 

 

Klik hier om te weten wat de Googlemannen vinden van… online dating!