VIVA VrijMiBo-keurmerk: lekkere hapjes in alle varianten bij Google

vrijmibo

Yes, vrijdagmiddag: tijd voor de VrijMiBo! Maar de ene vrijdagmiddagborrel is zeker de andere niet. Een goede borrel na een week werken is toch behoorlijk essentieel en daarom reden genoeg voor VIVA om de komende weken verschillende VrijMiBo’s af te struinen. Welk bedrijf voldoet aan onze criteria en komt in aanmerking voor het felbegeerde VIVA VrijMiBo-keurmerk? Deze week testen we de borrel van: Google!

Sfeer

Met de sfeer zit het bij deze borrel wel goed! Het is overduidelijk dat de medewerkers hier graag komen voor een leuke tijd en dat ze er niet zijn ‘omdat het hoort’. De locatie, – het dakterras bij hun kantoor op de Zuidas in Amsterdam – de zon en de vrolijke deuntjes dragen hier natuurlijk goed aan bij. VIVA’s Michelle ondervindt een minpuntje: er mag (hallo, we staan buiten!) niet gerookt worden op het terras en een stiekem opgestoken sigaretje wordt al snel verzocht onmiddellijk uit te maken. Google wil niks weten van nicotineverslavingen en voor elk peukje mogen we 16 verdiepingen naar beneden, waar het toch een stuk minder gezellig is.

Cijfer: 8-

vrijmibo vrijmibo

Lekkere hapjes part 1

Saucijzenbroodjes, (biologische) chips, kaas, worst, de kok die langskomt met saté: de lekkere hapjes zijn niet aan te slepen! Ook aan de bewuste borrelaar is gedacht; voor hen staat er een uitnodigende schaal paprika’s en komkommers met dip klaar. De snelle dronk, die toch vrij snel op de loer ligt zonder voldoende eten op een VrijMiBo, wordt hiermee in de kiem gesmoord.

Cijfer: 9

Alcoholgehalte

Hoe snel je iets gevonden hebt via Google.com, zo snel vind je hier ook jouw favoriete alcoholische versnapering. Verschillende soorten bier en wijn worden in grote getale aangeboden (letterlijk een kruiwagen vol) en er wordt zelfs een fles Oranjebitter opengetrokken.

Cijfer: 9

vrijmibo vrijmibo

Lekkere hapjes part 2

Oók op dit gebied weet Google goed te scoren. Het mannengehalte is hoog en hoewel ze geen sexy pak dragen, is het merendeel het Googelen waard. En laten we wel wezen, in het geval van Google zijn het lekkere hapjes mét brains!

Cijfer: 8,5

Uit-de-hand-loop-factor

De Google-borrel heeft zeker een gezellige sfeer, iedereen staat open voor een praatje en de biertjes en wijntjes gaan er prima in. Maar of er ooit echt gedanst wordt – betwijfelen wij. Na een uurtje of 3 geborreld te hebben gaan de meesten netjes huiswaarts en wij als gast moeten tegelijk naar huis met onze gastheer. We hadden eerlijk gezegd nog langer willen blijven, maar helaas. Goed, het feit dat we überhaupt wilden blijven zegt natuurlijk wel iets over de gezelligheid!

Cijfer: 7

Eindoordeel

Een 9- voor de VrijMiBo bij Google! De borrel is goed georganiseerd, mensen hebben er zin in en de sfeer is top! Vooral aan de voorbereidingen verdient Google extra punten: wat een goedverzorgde VrijMiBo – aan niets ontbreekt het! Ondanks de hoge potentie gingen er geen voetjes van de vloer, terwijl wij best een dansje hadden willen wagen met de knappe heren van Google. Ohja – de min is voor het vroegtijdig gebluste peukie.

vrijmibo vrijmibo

VIVA’s testpanel: Michelle en Katy