Viva400: September vrijheid

Deze week: Edith Koek (41) is oprichtster van CoolRooms.nl, een website met stijlvolle hotel, vergader– en borrellocaties en restaurants in Nederland, gericht op de zakelijke markt.

September zon
Wat een prachtige dag was het donderdag 5 september.  Zo’n mooie warme dag in september komt zelden voor, dus ik besloot de buitenschoolse opvang te laten voor wat het is, de kinderen op te halen van school en te gaan genieten op het strand. Mijn website coolrooms.nl kon vast wel een paar uur zonder me.

Aangekomen bij het strand vonden we direct een parkeerplek en op het strand zelf was het gezellig druk. Lekker met de kinderen ravotten in zee. Ik kwam direct gelijkgestemden uit het dorp tegen: ook zij hadden even de boel de boel gelaten. Rond etenstijd regel ik net de laatste tafel voor drie bij de meest fantastische strandtent van Noordwijk. Voetjes in het zand, de wijn is koud, het eten heerlijk en de kids opperlief.

Keuzes en geluk
Ik spot een oud-collega en loop direct naar haar toe. Anderhalf jaar geleden heeft ze haar tweede kindje gekregen. Hij heeft een ziekte maar de artsen weten niet wat; de kans dat je de Staatsloterij wint schijnt hoger te zijn dan dat ze uitvinden wat haar zoon heeft. Ze werkt niet meer en haar leven staat volledig in het teken van haar zoon. Ze heeft sinds kort de hoop dat hij misschien toch nog ooit kan lopen.

Ik besef dat ik zonder nadenken allerlei beslissingen heb genomen, die zij niet meer achteloos kan nemen. Niet alleen vandaag, waar alles mij meezit, maar ook in het verleden. Ik heb coolrooms.nl opgezet naar mijn eigen inzichten en ideeën. Op de website staan de mooiste hotels en vergaderruimtes, die ik zelf selecteer. De steun die ik verder krijg van mijn thuisfront maakt dat ik dit zo kan doen.

En dat is vrijheid
Ook deze zonnige donderdag kies ik ervoor om te gaan relaxen en genieten. En kan ik dat ook doen: en dat is vrijheid. De mogelijkheid hebben om keuzes te maken en onbezorgd te zijn. I count my blessings!

Elke donderdag blogt een VIVA400-vrouw over het onderwerp ‘vrijheid’, het VIVA400-thema van dit jaar. Ken jij een inspirerende, succesvolle vrouw tot 45 jaar die je wilt nomineren voor de nieuwe Viva400? Meld haar voor zondagavond aan via viva.nl/viva400 en wie weet staat zij straks in de lijst der lijsten.