VIVA400-vrouw Aimee Robbins-van Wynsberghe: ‘Soms komt de inspiratie ’s avonds laat, of in het weekend’

aimee robbins-van wynsberghe

Robots spelen een steeds grotere rol in ons leven, ook al merken we dat nu nog niet altijd. Dat wordt in de toekomst wel anders. Ethicus Aimee Robbins-van Wynsberghe (35) doet er onderzoek naar en schreef er een boek over: ‘Healthcare robots.’ Hoe combineert ze die toffe baan met haar privéleven?

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

24/7

“Ik heb een contract voor veertig uur, maar werk veel meer. In de academische wereld heb je geen baan van negen tot vijf. Soms ben je ’s avonds laat pas geïnspireerd, of in het weekend. Maar door de leuke mensen met wie ik te maken heb, voelt het helemaal niet als werk.”

Yolo? Yoga!

“Het is niet makkelijk mijn werk los te laten, maar yoga en mediteren helpen om mijn hoofd leeg te maken, zodat ik ’s avonds kan slapen. Net als een lekkere maaltijd of een glas prosecco bij een gezellig etentje met familie en vrienden. That does the trick.”

Speelkwartier

“Met mijn man heb ik afgesproken dat we, zodra we thuiskomen, niet verder werken of onze e-mail checken. Die tijd is voor onze kinderen. Sowieso tot ze naar bed zijn. En natuurlijk zorgen we ervoor dat we ook tijd met elkaar doorbrengen. Mijn familie is en blijft belangrijker dan mijn werk.”

Meer weten over Aimee en ‘haar’ robots? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 43. Die VIVA ligt nu in de winkel, maar je kunt ’m hier ook online bestellen. Of lees VIVA online via Blendle!

Heb jij al gestemd op je favoriete VIVA400-vrouw? Ga naar onze virtuele stembus op viva400.nl!