VIVA400-vrouw Dorian Hill: ‘Ik denk dat ik een betere balans vind als mijn kindje er straks is’

dorian hill

Dorian Hill (38) runt samen met haar vader en nog twee andere familieleden het bedrijf Hillblock. Hun innovatieve paddenstoelvormige blokken aan de rand van dijken zorgen ervoor dat golven met veel minder kracht de dijk oprollen. Dorian is zwanger van haar eerste kind. 

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Balans

“Nu mijn verlof steeds dichterbij komt, merk ik dat het moeilijk vind om los te laten. Ik denk wel dat mijn verlof en straks het hebben van een kindje, mij gaat leren een betere balans te vinden tussen werk en privé. Ik merk dat ik veel van mijn privéleven inlever voor de zaak, maar met plezier hoor!”

Dank je, Inge

“Mijn vader is geïnspireerd geraakt door Inge de Bruijn, die tijdens het zwemmen veel last had van golfslag. Hij ontwikkelde een product waardoor de golfslag in het zwembad minder werd. Een professor wees hem erop dat golfslag bij dijken ook een probleem is. Die raken vaak zelfs beschadigd. Zo is door de jaren heen Hillblock ontstaan.”

Aanvulling

“Mijn vader doet binnen ons bedrijf de technische kant en ik neem de communicatie voor mijn rekening. We kunnen zo goed samenwerken omdat we elkaar aanvullen. Doordat we ieder onze eigen expertise hebben, zitten we elkaar niet in de weg. Een meningsverschil duurt bij ons nooit langer dan tien minuten.”

Meer lezen over Dorian? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 41. Het blad ligt nú in de winkel. Je kunt het artikel ook hier online bestellen of lezen via Blendle.

Vorige week werden in Rotterdam de VIVA400-genomineerden van 2016 bekendgemaakt. Benieuwd wie er dit jaar allemaal op de Lijst der Lijsten staat? Stem nu op jouw favoriet, dan maak je bovendien kans op twee invite-only kaarten voor de VIVA400-awardshow op 17 november, inclusief een goed gevulde goodiebag! Klik hier om te stemmen!