VIVA400-vrouw Esmée Pater: ‘Ik hou niet bij hoeveel ik werk, omdat ik het zo leuk vind’

esmee-pater

Esmée Pater (26) richtte begin vorig jaar het online platform Jobsome op, waarop werknemers via reviews hun baas kunnen beoordelen. Ook kunnen bedrijven zich presenteren als aantrekkelijke werkgever. Eind 2015 lanceerde Esmée het Jobsome-keurmerk, het enige werkgeverskeurmerk van, voor en door werknemers.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Stressbolletjes

“Ik heb last van rode bolletjes-stress. Als ik op m’n iPhone zo’n rood bolletje bij m’n mailbox zie staan, móét ik die wegwerken. Tijdens mijn vakantie naar Italië had ik overal slecht bereik. Ik werd gedwongen niet te veel met werk bezig te zijn. Gelukkig viel mijn vakantie tijdens het hoogseizoen, dus was het sowieso minder druk.”

Mailverbod na tienen

“Soms vragen mensen hoeveel uur ik per week werk, maar ik heb geen idee. Ik hou het niet bij, daar heb ik geen behoefte aan omdat ik wat ik doe zo leuk vind. Ik heb met mijn vriend afgesproken dat ik na 22 uur mijn mail niet meer mag checken, maar dat schiet er nog weleens bij in, haha.”

Hondenbaan

“Uit onderzoek is gebleken dat een dier op kantoor het stresslevel naar beneden haalt, dus sinds een jaar gaat mijn hond mee naar kantoor. Hij moet verplicht worden uitgelaten, dan ben ik er ook even uit.”

Meer weten over Esmée en haar werk? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 37. Koop VIVA 37 nu in de winkel of bestel ’m hier online. Je kunt het artikel ook online lezen via Blendle.

Een terugblik naar de VIVA400 van vorig jaar. 

Ook iemand nomineren voor de VIVA400 2016? Klik hier! Nomineren kan tot en met 16 september.