VIVA400-vrouw Esther Palmen: ‘Het is altijd goed als er over je gepraat wordt’

Ondernemen is Esther Palmen (29) met de paplepel ingegoten. Ze volgde haar vader Jan Palmen op bij het schoenenmerk O’Quirey en runt hun twee winkels in Amsterdam, vol opvallend schoeisel.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Lopend vuurtje

“Johan Derksen is een vriend van mijn vader en toevallig ook fan van onze schoenen. Het is altijd goed als er over je wordt gepraat. En dat gaat een stuk makkelijker als er een bekend persoon op jouw merk loopt. Door de winkels kom je makkelijk in contact met bekende mensen, dat is leuk en zeker goed voor de naamsbekendheid. Maar we willen geen eendagsvlieg zijn, en pushen het niet. Het loopt zoals het loopt.”

24/7

“Gemiddeld werk ik vijf dagen per week, maar echt vrij ben je als eigen baas nooit. Ik moet de zaak ook niet wíllen loslaten, vind ik. Er zijn zes mensen bij ons in dienst en ik voel me verantwoordelijk. Hoe groter je wordt, hoe meer je moet delegeren. Maar ik blijf natuurlijk eindverantwoordelijk. Daarom ben ik ook altijd bereikbaar.”

Combineren kun je leren

“Sinds mijn verhuizing kan ik mijn werk beter combineren met mijn sociale leven. Ik heb twee jaar lang boven de winkel gewoond. Dan at ik ’s avonds tussen de schoenen. Ik heb nu een huis gekocht in de Jordaan en fiets elke dag op en neer naar de zaak. Dat bevalt een stuk beter, kan ik je zeggen!”

Meer weten over Esther en haar werk? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 44. Die VIVA ligt vanaf woensdag in de winkel, maar je kunt ’m hier ook online bestellen. Of lees VIVA online via Blendle.

Heb jij al gestemd op je favoriete VIVA400-vrouw? De virtuele stembus sluit vrijdag!