VIVA400-vrouw Francien Regelink: ‘Ondernemen is net als hardlopen: je kunt er zelf voor zorgen dat je verder komt’

francien regelink

Francien Regelink (30) is oprichter van Girls Love 2 Run, een blog over datgene waar ze niet zonder kan: hardlopen.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Writersblock

“Ik ben niet goed in stilzitten. Op de basisschool lieten ze me vaak rondjes rennen om de school omdat ik de hele tijd bewoog. Daar is die drang naar hardlopen begonnen. Ik loop nu om andere redenen dan vroeger. Toen was het vooral om te ontspannen, nu is het werk en kan ik soms maanden geen zin hebben om te lopen. Dan heb ik eigenlijk een soort writersblock.”

Wisselwerking

“Als je jezelf verslaat, bijvoorbeeld met een langere afstand, is dat zelfbevestiging. Hardlopen en ondernemen lijken op elkaar: jij bent diegene die ervoor zorgt dat je verder komt of niet. Het is maar net hoe hard je ervoor wilt werken. Wat je erin stopt, haal je eruit.”

Uitdaging

“Natuurlijk gaat er weleens iets mis. Een deadline die ver vooruit ligt, werkt niet voor mij. Dan wil het nog weleens gebeuren dat ik te laat lever. En het blijft soms moeilijk om me aan de 
opdracht te houden, bijvoorbeeld als ik vind dat de inhoud van een campagne toch niet genoeg bij me past.”

Meer weten over Francien en haar werk? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 45. Die VIVA ligt vanaf woensdag in de winkel, maar je kunt ’m hier ook online bestellen. Of lees VIVA online via Blendle.