VIVA400-vrouw Ilja Klink: ‘Zelfs daar lukte het om mijn e-mail te checken’

ilja klink

Ilja Klink (39) begon als docent, zette het populaire Hyperion Lyceum in Amsterdam op en werd vervolgens gevraagd als directeur van de Nederlandse School (dNS), een opleiding voor vernieuwers in het onderwijs. 

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Ik ben weg

“Ik heb er helemaal geen moeite mee om werk en privé te combineren en dat loopt dan ook voortdurend door elkaar. Zelfs als ik op een vrijwel volledig onbewoond eiland ben, dan lukt het me nog om mijn e-mail te checken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, haha. Afgelopen zomer had mijn collega daarom al mijn wachtwoorden veranderd. Ik was toen op een afgelegen plek in Wales en daar kon ik echt goed afstand nemen, lekker veel boeken lezen en wandelen.”

Wat een idee

“Ik vertegenwoordig voor mijn gevoel altijd de Nederlandse School, ook als ik niet werk. Als ik op een feestje interessante mensen ontmoet of op een plek kom die me op een idee voor een samenwerking brengt, ben ik toch met mijn werk bezig. Met veel plezier.”

Wereldbaan

“Ik vind het vanzelfsprekend dat je ernaar streeft te doen wat je leuk vindt. Waarom zou je anders dat werk doen? Ik hou van mijn werk. Of ik nou directeur, docent, groenteboer of bakker zou zijn, op het moment dat ik dat werk doe, heb ik de leukste baan ter wereld.”

Meer weten over Ilja en haar werk? Je leest het in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA42. Het blad ligt nu in de winkel of kun je hier online bestellen.

Heb jij al gestemd op je favoriete VIVA400-vrouw? Klik hier om je stem uit te brengen.