VIVA400-vrouw Julie Cook: ‘Werken is écht anders als het voor jezelf is’

julie cook

Julie Cook (31) heeft bewezen dat afhaalmaaltijden niet duur en ongezond hoeven te zijn. In oktober 2014 opende ze Friska in de Amsterdamse Foodhallen en ze is mede-eigenaar van Friska Kids, een online bezorgservice voor een verse en gezonde lunch op basisscholen. In juni opende ze de eerste bike through take-away: good to go. Dit bezige bijtje is letterlijk en figuurlijk altijd on the move.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Minder is meer

“Sinds ik mijn eigen onderneming ben gestart, ben ik van een grote groep vrienden naar een select clubje gegaan. Mijn zussen wonen in België en hebben allebei een kindje, daar wil ik natuurlijk wel wat van meekrijgen. Dan merk je dat je toch veel opgeeft voor ‘de zaak’. Het is cliché, maar werken is echt anders als het voor jezelf is. Ik vind het zo leuk, maar mag wel wat vaker aan mezelf denken.”

24/7

“Ondernemen betekent voor mij vrijheid. Maar daarnaast moet je als horeca-onderneming elke dag open zijn, wat er ook speelt in je leven. En als er iemand ziek is, ben ik de laatste back-up. Je moet echt iemand hebben die er net als jij alles voor overheeft. Dat is ook een van de redenen dat ik good to go met een businesspartner heb opgezet.”

Shocking weinig

“Uit onderzoek bleek dat maar 1 procent van de kinderen elke dag groente eet, dat vind ik echt shocking. Ieder kind heeft recht op een gezonde lunch en ik hoop die met Friska Kids te vervullen: #healthykids. Daar maak ik me maar al te graag hard voor, en ik merk dat ik daar heel veel energie van krijg.”

Meer weten over Julies drijfveren? Ze vertelt erover in VIVA 30 in de rubriek ‘Workzone’. Die VIVA ligt vanaf woensdag in de winkel, maar kun je hier ook online bestellen. Liever online lezen? Dat kan via Blendle.