VIVA400-vrouw Kelly Sue: ‘Mijn collectie show ik met rollende én staande modellen, zodat ik het onderscheid weghaal’

kelly sue

Kelly Sue Scholte-Lampers (25) ontwikkelde SUE, een modelijn voor vrouwen in een rolstoel. In januari staat ze met haar collectie voor de tweede keer op de Amsterdam FashionWeek.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Passie

“Sinds ik mijn kledinglijn ben begonnen, heb ik veel minder tijd voor familie en vrienden. Ik begin er nu ook opmerkingen over te krijgen als ik er weer eens niet bij ben. Maar ja, ik ben al twee jaar zo hard bezig, ik wil die energie niet kwijtraken en moet gewoon even doorbijten. Het hoort erbij en is even niet anders. Ik vind het ook niet erg: het is mijn passie.”

In gesprek

“Mijn collectie bestaat uit basics die meerdere seizoenen meegaan. Door met rolstoelgebruikers in gesprek te gaan, kon ik de kleding aanpassen aan hun zittende houding, bijvoorbeeld met een split in een bloes of een langer rugpand. Daardoor past het beter en oogt het mooier.”

Geen onderscheid

“Nu is mijn collectie alleen nog voor vrouwen, uiteindelijk wil ik ook een mannenlijn ontwerpen. Tijdens de FashionWeek in januari lanceer ik mijn collectie in samenwerking met denimmerk Il Dolce. De kleding wordt geshowd door rollende én staande modellen, zodat ik het onderscheid weghaal.”

Meer weten over het werk van Kelly Sue? Check VIVA 50. De editie ligt nu in de winkels of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «

Kelly Sue is een van onze VIVA400-vrouwen. Bekijk hieronder de aftermovie van VIVA400 2016.